Trei grădinițe și trei after-school-uri noi în Sectorul 6 București

Tot în Sectorul 6, pe strada Rușețu, se construiește și prima creșă nouă de stat după 45 de ani, ce va asigura 124 de locuri

Începând cu anul trecut, Primăria Sectorului 6 București a început construcția de la zero a trei grădinițe și trei after-school-uri.

Este vorba despre o grădiniță în incinta Cartierului A.N.L. Brâncuși (str. Valea Oltului, nr. 141), un nou corp de grădiniță în incinta Grădiniței nr. 274 (Bd. Iuliu Maniu, nr. 11D) și un corp de grădiniță în incinta Școlii Sf. Constantin și Elena (Aleea Lunca Cernei, nr. 3).

Cele trei after-school-uri se construiesc la Școala Gimnazială Sf. Andrei (Aleea Parva, nr. 3), Școala nr. 156 (str. Dealul Țugulea, nr. 35) și Școala nr. 117 (str. Fabricii, nr. 22).

Alte after-school-uri, aflate în incinta școlilor nr. 197 și 193, sunt în faza de atribuire a contractului de proiectare și execuție. Când vor fi gata, vor asigura locuri pentru aproximativ 1.000 de copii.

15 școli și grădinițe vor fi modernizate

Tot în faza de atribuire a contractului de proiectare și execuție se află și școlile 168, 153, 309, Liceul Petru Poni, dar și grădinițele 230, 274, 208 și Paradisul Piticilor, care vor fi modernizate.

Totodată, șase unități de învățământ se află într-un amplu proces de modernizare cu bani europeni, prin Axa 10 POR: Școala 164, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi”, Colegiul Petru Maior, Școala Constantin Păunescu, Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu” și Școala Sfânta Maria.

Lucrările presupun consolidarea, izolarea pereților, finisaje exterioare, schimbarea tâmplăriei, înlocuirea instalațiilor sanitare, electrice și montarea instalațiilor de ventilație.

De asemenea, tot în Sectorul 6, pe strada Rușețu, se construiește și prima creșă nouă de stat după 45 de ani, ce va asigura 124 de locuri.

Anul trecut, au fost finalizate lucrările la cinci școli, care au beneficiat de reabilitare şi renovare, Şcoala Adrian Păunescu, Şcoala 59, Şcoala 197, Şcoala Sf. Andrei și Şcoala Sf. Constantin şi Elena.

Acestea sunt singurele clădiri din țară eficiente energetice, derulat prin Programul ELENA, ce au panouri fotovoltaice, sisteme de purificare a aerului și dotări de ultimă generație.

CITEȘTE ȘI: Școala canadiană Maple Bear deschide încă două grădinițe la Cluj-Napoca

- publicitate -