Cum va arăta Parcul Lacul Morii? O echipă româno-belgiană a oferit ideea câștigătoare

Zona care urmează să fie amenajată are 16,6 hectare și pornește de la stăvilarul Ciurel și Parcul Crângași, continuă în paralel cu promenada deja amenajată, cuprinde insula și merge mai departe pe partea de vest a lacului, până la canalul Dâmboviței.

Echipa de arhitecți și peisagiști din România și Belgia au propus în primul rând o unificare a promenadei Lacului Morii cu Parcul Crângași, astfel încât spațiul verde să devină un tot unitar.

Apoi, de-a lungul zonei de promenadă cu lungimea de peste 2 km va fi o amenajare liniară. Traseul pietonal care pornește de la Parcul Crângași până la insulă, în paralel cu promenada, va fi unul cu vegetație structurată pe patru paliere de înălțime, facilități sportive, de relaxare și timp liber.

Insula Lacul Morii, punctul de atracție al parcului

Insula Lacul Morii în care nu s-a mai investit de la Revoluție, va fi punctul central de atracție al întregului parc. Acolo se vor putea organiza evenimente culturale și sportive, va avea plajă, debarcader și pontoane pentru sporturile nautice.

Vegetația de aici va fi una luxuriantă, cu o paletă complexă de arbori, arbuști și flori. După insulă, amenajarea continuă spre vest, cu o mini-pădure urbană, terenuri sportive și traseu de biciclete.

După anunțarea câștigătorului concursului de soluții, urmează semnarea contractului de proiectare, apoi va fi demarată documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construire. Investiția totală se va ridica la circa 20 de milioane euro, iar lucrările vor fi etapizate, pe următorii trei ani.

În luna august, Primăria Sectorului 6 București și Ordinul Arhitecților din România au lansat un concurs de idei pentru amenajarea acestui parc. Ideea câștigătoare a fost chiar cea cu numărul 100, propusă de Metapolis Architects Belgia, prin filiala sa locală.

CITEȘTE ȘI: Concurs de arhitectură pentru revitalizarea urbană a Pieței Matache

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...