Topul orașelor cu cele mai scumpe creșe și grădinițe private din țară

În două județe din România, nivelul taxei de școlarizare depășește jumătate din valoarea salariului mediu lunar

Cel mai mare prețul mediu pentru a-ți trimite copilul la creșă sau grădiniță privată este în Cluj-Napoca, unde taxa lunară medie ajunge la 2270 lei, urmat de București, unde prețul mediu lunar este de 2200 lei.

Top 10 este completat de Târgoviște, cu o medie lunară a taxei de 2050 lei, Oradea cu 2032 lei, Târgu Mureș – 1900 lei, Brașov – 1880, Ploiești – 1800 lei, Constanța – 1750 de lei, Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu – 1700 de lei.

La polul opus, cele mai ieftine județe pentru a-ți trimite copilul la o creșă sau grădiniță privată sunt Arad – 1105 lei / lunar, Giurgiu – 1115 lei pe lună și Brăila – 1210 lei, conform datelor centralizate de Clubul Copiilor.

La nivel național, taxa medie lunară per copil pentru învățământul preșcolar și antepreșcolar ajunge la 1600 lei. Taxa include și masa zilnică, care se percepe de cele mai multe ori separat, dar nu include alte costuri.

În ceea ce privește ponderea taxelor de școlarizare în salariul mediu din județul unde se află grădinița sau creșa privată, Oradea este cel mai scump oraș din țară cu o pondere a taxei de 56%, urmat de Târgoviște (55%).

CITEȘTE ȘI: Impact donează un teren pentru construcția unei școli și a unei grădinițe publice

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...