All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

duminică | 12 iulie | 2020

Școala canadiană Maple Bear deschide încă două grădinițe la Cluj-Napoca

Școala Canadiană Maple Bear va deschide două grădinițe Maple Bear la Cluj-Napoca pentru 220 de copii, începând din anul școlar 2020-2021.

Metodologia educațională canadiană bilingvă va fi implementată la nivel preșcolar în cadrul celor două locații unde activează momentan Grădinița Paradisul Prichindeilor.

Grădinițele Maple Bear vor respecta în totalitate cerințele educaționale definite în curriculumul național pentru învățământul preșcolar. În plus, copiii vor beneficia de strategiile, tehnicile de predare și bunele practici educaționale ale sistemului canadian. 

- PUBLICITATE -

În grădinițele din Cluj-Napoca, tranziția către noua metodologie de predare va fi asigurată de echipa academică Maple Bear formată din canadieni nativi prin intermediul sesiunilor de formare și al programelor de coaching dedicate educatorilor Maple Bear, ce vor avea loc în lunile august și septembrie 2020.

Cadrele didactice vor avea acces la modulele de învățare elaborate de către experții canadieni.

Grădinița Paradisul Prichindeilor va trece printr-o perioadă de transformare a sălilor de curs. Amenajarea este fundamentală pentru implementarea metodologiei canadiene. Fiecare detaliu, de la designul mobilierului, până la materialele didactice, are un scop special în procesul de învățare.

Spațiul de clasă este gândit să permită realizarea de activități simultane, fie în grup, perechi sau individual. Aceste activități sunt realizate prin centrele de învățare având diferite tematici. Scopul este de a folosi cât mai bine fiecare moment în clasă, permițându-le copiilor să exploreze diferite subiecte într-un mod provocator și distractiv și păstrându-le interesul pe parcursul întregii zile.

În România, Maple Bear își propune să deschidă 10 unități școlare pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial, luând în calcul posibilitatea de a se extinde și în zona învățământului liceal. Prima franciză din România a fost deschisă anul trecut, la Sibiu.  

- PUBLICITATE -