Cei mai bogați 10 oameni din sport în 2020

Când vine vorba despre cei mai bogați sportivi, mulți dintre oameni se gândesc la nume precum Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Serena Williams sau alte vedete aflate încă în activitate.

Totuși, în topul sportivilor ce au acumulat cele mai mari averi de-a lungul timpului există doar 2 sportivi care se află încă în activitate, niciunul dintre cei amintiți însă.

Iată cum arată lista celor mai bogați 10 oameni din sport:

  1. Vincent Kennedy McMahon (74 de ani). Fostul wrestler profesionist a reușit să strângă o avere de aproximativ 2.2 miliarde de dolari. Deși retras din activitate, acesta deține WWE (World Wrestling Entertainment), de unde și-a câștigat mare parte din avere. Printre cele mai importante trofee aflate în palmares se număra centurile WWE și ECW. McMahon a mai fost cunoscut și ca producător de filme sau comentator sportiv.

  2. Ion Țiriac (80 de ani). Pe locul 2 în topul celor mai bogați români este Ion Țiriac. Fostul sportiv român se remarcă prin averea sa de aproximativ 2 miliarde de dolari, dar și prin faptul că a activat în 2 sporturi: tenis și hochei pe gheață. Inclus în International Hall of Fame, Țiriac deține numeroase afaceri în imobiliare sau industria auto, este unul din cei cunoscuți promotori ai sportului în Europa și SUA. De-a lungul timpului, legendarul tenisman român a patronat mai multe turnee, precum Mutua Madrid sau BCR Open România. În 2020, Țiriac intenționează să aducă greii tenisului masculin la Cluj, acolo unde ar putea avea loc unul din cele 4 noi turnee pregătite de ATP.

  3. Michael Jordan (56 de ani). În topul sportivilor miliardari se află și Michael Jordan, baschetbalistul de legendă al NBA-ului. Acesta a jucat timp de 15 sezoane la Chicago Bulls și la Washington Wizzards iar de când s-a retras a devenit acționar principal la Charlotte Hornets. Averea acestuia este estimata la putin sub 2 miliarde de dolari.

  4. Tiger Woods (44 de ani). Deși nu este miliardar, Tiger Woods se află în topul celor mai bogați sportivi cu cele 800 de milioane de dolari pe care le are în conturi. Totuși, au existat informații în presă referitoare la faptul că legendarul jucător american de golf ar fi, de fapt, primul sportiv ce a depășit 1 miliard de dolari în timpul carierei. Cert este că, fiind vorba de golf, Tiger Woods este încă în activitate, ba chiar printre primii favoriți la turneele următoare.

  5. Michael Schumacher (51 de ani). Este greu să spui Formula 1 fără să te gândești la Michael Schumacher, cel mai rapid pilot din toate timpurile. Fostul pilot german a intrat în istorie câștigând 7 campionate mondiale de Formula 1 și o mulțime de alte premii. 91 de victorii, 68 de pole position-uri și 76 cele mai rapide tururi în F1 sunt cifre mai mult decât impresionante. Averea sa netă este de 600 de milioane de dolari.

  6. Magic Johnson (60 de ani). Tot la aproximativ 600 de milioane de dolari este estimată și averea lui Magic Johnson, fabulosul jucător de baschet de la LA Lakers, ales NBA Finals Most Valuable Player chiar la sezonul de debut. Astăzi, este președinte operațional în cadrul LA Lakers și ambasador NBA.

  7. Roger Staubach (77 de ani). Este un fost fundaș de fotbal american, care a activat în NFL începând cu 1969. Acesta a jucat la Dallas Cowboys timp de 11 sezoane și a reușit să câștige 5 Super Bowl-uri. Averea sa actuală este de aproximativ 600 de milioane de dolari.

  8. Floyd Maywather (42 de ani). Cu o avere de 565 de milioane de dolari, Mayweather se află pe locul 8 al topului. Cariera sa sportivă este una fantastică. Fostul boxer a reușit să o încheie cu 50 de victorii și nicio înfrângere. Doar victoria din august 2017 împotriva lui Conor McGregor i-a adus în conturi 275 de milioane de dolari.

  9. Kobe Bryant (41 de ani). Este un fost jucător de baschet care a bifat 20 de sezoane în tricoul celor de la LA Lakers. Acesta deține recordul pentru jucătorul cu cele mai multe sezoane în aceeași echipă și are o avere de aproximativ 500 de milioane de dolari.

  10. LeBron James (35 de ani). Aflat încă în activitate, jucătorul de baschet de la LA Lakers valorează 480 de milioane de dolari. La cei 35 de ani acesta joacă încă la cel mai înalt nivel și are toate șansele să urce în topul celor mai bogați sportivi.

În prezent, din cei 10, doar Tiger Woods și LeBron James mai sunt în activitate, ultimul având chiar șanse la noi trofee în 2020. Conform unui articol publicat pe Ponturi-Bune.ro, cel mai bun site de pariuri din Romania in ochii multor amatori de pariuri sportive, LA Lakers este printre principalele favorite la titlul de campioana NBA 2020 iar Le Bron James are șansa a 4-a in acest sezon sa câștige titlul MVP in NBA, la o cotă de 9.00 oferită de Unibet. Primii 3 favoriți la titlul MVP în 2020 sunt Giannis Antetokounmpo – cota 1.72, Luka Doncic – cota 5.00 și James Harden – cota 6.00.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...