6 lucruri care-ți pot face sesiunea de alergat mai plăcută

Indiferent dacă ești pasionat de sport sau practici mișcarea fizică deoarece ești conștient de importanța ei, trebuie să ai în vedere că în urma acestei activități, beneficiile sunt atât pentru corp cât și pentru minte.

Alergarea este o activitatea fizică destul de grea, iar începătorii știu asta cel mai bine. Dar nu trebuie decât să le acorde puțină atenție colegilor mai experimentați, pentru a descoperi câteva secrete simple, care vor face întregul proces mult mai plăcut. 

Dacă și tu te regăsești în categoria alergătorilor care au nevoie de niște recomandări pentru un plus de amuzament în timpul joggingului, am pregătit un articol cu câteva idei interesante. 

  1. Ascultă muzică sau un podcast 

Atunci când asculți muzica potrivită, gândurile tale vor părăsi zona efortului pe care îl faci și vor zbura în direcții mult mai plăcute, cum ar fi o vacanță la mare sau următoare petrecere cu prietenii. Dacă ești o persoană căreia îi place să se informeze, iar autodezvoltarea este un subiect de interes, poți selecta câteva podcasturi pe care nu ai fi reușit să le asculți altfel, din cauza lipsei presante de timp. Indiferent dacă alegi muzică sau podcasturi, nu uita de o pereche de căști in-ear pe care să le iei cu tine, astfel încât plictiseala să devină doar o amintire.

  1. Aleargă împreună cu un prieten

Atunci când ai lângă pe tine pe cineva cu aceleași obiective, orice efort pare mult mai ușor. Este valabil și în cazul alergării, mai ales dacă ești la început de drum și de multe ori simți că te plictisești ori că vrei să renunți. Odată cu trecere timpului, veți găsi o mulțime de subiecte despre care să discutați pe perioada alergării, iar asta va face ca timpul să treacă mult mai repede și mai plăcut. Vei transforma alergarea într-o activitate agreabilă și un motiv de socializare. 

  1. Alege trasee accesibile

De multe ori, lipsa de experiență face ca încă de la primele alergări să fie alese cele mai complicate sau lungi trasee. Este o abordare greșită, deoarece alergarea trebuie să fie în primul rând despre plăcere, iar rezultatele și satisfacția vor apărea în cel mai scurt timp. Odată cu creșterea rezistenței, poți opta pentru trasee mai complicate sau distanțe mai lungi, dar acest lucru trebuie să vină în mod natural. 

  1. Schimbă periodic traseul

Pentru o alergare care să te surprindă, alege mereu alte trasee. În acest fel, vei putea descoperi locuri și oameni noi, iar plictiseala nu are cum să-și facă apariția. Dacă nu este la îndemână schimbarea traseului, atunci poți opta pentru un alt truc: schimbă direcția de deplasare. Vei fi uimit cât de nou pare totul, atunci când privești lucrurile dintr-o altă perspectivă. 

  1. Monitorizează-te pe parcursul alergării

Atunci când, la finalul unei sesiuni de alergare vei putea cuantifica efortul tău în cifre, care pot fi mult mai ușor înțelese, monitorizate și comparate, alergarea va primi un cu totul alt sens. Data viitoare când vei ieși pe traseu, vei avea în minte kilometri, calorii, puls, număr de pași etc. La finalul fiecărei alergări vei putea să evaluezi cât de bine te-ai descurcat, cât de mult ai progresat față de alergările anterioare, dar și ce trebuie să îmbunătățești pentru următorul antrenament. 

  1. Înscrie-te pentru o cursă oficială

Indiferent dacă este vorba despre 5, 10, 15 km, un semimaraton sau chiar un maraton întreg, participarea la o cursă oficială va da un sens nou eforturilor tale din ultima perioadă. Inclusiv pregătirea pentru cursă o vei face într-un mod mult mai profesionist, iar satisfacțiile vor fi pe măsură. 

Dacă alergarea este o activitate care nu îți face neapărat plăcere, atunci va trebui să o asociezi cu ceva mult mai agreabil. Alege oricare dintre variantele prezentate în acest articol și orice sesiune de alergat va deveni mult mai plăcută. 

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...