Infrastructura din Ocna Sibiului, reabilitată prin fonduri europene

Proiectul „Dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneo-climaterică Ocna Sibiului” este concentrat pe două obiective principale: reabilitarea infrastructurii rutiere pe mai mult de 3,1 km, realizarea unei parcări în suprafață de peste 5500 mp, precum și realizarea de amenajări specifice activităților de agrement pe o suprafață de peste 38.000 mp.

Bugetul cererii de finanțare pentru această inițiativă, prevede o valoare totală de peste 19,6 milioane lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de peste 19,2 milioane lei, respectiv circa 4,26 milioane euro, la care se adaugă contribuția beneficiarului.

„Pe baza studiilor efectuate, specialiștii au ajuns la concluzia necesității dezvoltării stațiunii și promovării ei în circuitul turistic balneoclimatic național și internațional. Ocna Sibiului este căutată anual de mii și mii de bolnavi, sau de simplii turiști, care doresc să se trateze cu apele ei, ori să se bucure de cadrul natural, unde este așezată, de posibilitățile de agrement pe care le oferim. De aceea am inițiat acest proiect, pentru că infrastructura de drumuri din stațiune trebuie reabilitată și ne-am propus nu doar modernizarea lor, și a unei parcări în suprafață de peste jumătate de hectar, dar și amenajarea unei zone de agrement și sport, a unui parc în zona lacului ”Pânzelor”, la “Lacul fără fund” și la “Lacul Verde”, în timp ce în zona ANL vom amenaja un modern teren de joacă”, a declarat primarul localității George-Claudiu Predescu.

Ca și indicatori de realizare ai proiectului, inițiatorii au estimate că infrastructura rutieră se va îmbunătăți pe o lungime de 3.106 ml, respectiv peste 56.500 mp, vor fi amenajați aproape 19.300 mp de spații din zona obiectivelor turistice natural, iar suprafața infrastructurii disponibile pentru recreere/agreement după finalizarea proiectului va fi de peste 38.700 mp. Astfel, întreaga localitate va putea atrage un număr mult mai mare de turiști, față de cei circa 8.000 care au fost înregistrați în anul 2017.

Dezvoltarea așezării este legată de exploatarea sării. Sarea de la Ocna Sibiului era extrasă încă din vremea dacilor. În secolele XV-XVI, salina din Ocna Sibiului era considerată ca una dintre cele mai importante din Transilvania. Cu timpul, în locul salinelor părăsite s-au format lacuri a căror apă prezinta o concentratie mare de săruri. Efectul terapeutic al acestor ape a fost cunoscut dinainte de evul mediu, printer primele dovezi scrise fiind și cazul unui ambasador al lui Rudolf al II-lea, acreditat pe lângă Mihai Viteazul, care, în 1598, a facut băi la Ocna Sibiului, în urma cărora s-a simțit foarte bine.

- Publicitate -

Ce program au de Paște magazinele Carrefour și Supeco

În perioada 26 aprilie – 5 mai, magazinele Carrefour și Supeco au un program special pentru perioada sărbătorilor pascale,...

Cu 19% mai multe apartamente vândute în primul trimestru al anului 2024

Piața rezidențială a început bine anul 2024, cu un prim trimestru încheiat cu o creștere de 18% a numărului...