Sistem integrat de management al traficului la Târgu Mureș

Un sistem de gestionare a traficului în Municipiul Tîrgu Mureș se va realiza printr-un nou contract de finanțare nerambursabilă prin fonduri Regio.

Lipsa unui sistem de semaforizare pe anumite artere principale se va rezolva prin acest proiect ce are un buget de peste 31 milioane lei, prin care se va asigura un trafic fluent în municipiu.

Se vor instala echipamente semaforizate în 40 de intersecții, sisteme video pentru monitorizarea și controlul traficului, precum și un centru de comandă ce va susține creșterea mobilității urbane.

Termenul estimat pentru finalizarea implementării activităților prevăzute în proiect este 31.10.2023.

Ce investiții se vor face în cadrul proiectului

Vehiculele de transport public care circulă în zona acoperită de proiect vor fi dotate cu echipamente de localizare și de comunicare cu centrul de comandă.

Se vor instala camere pentru detecția nerespectării regimului de circulație pe benzile dedicate transportului public și camere speciale pentru detectarea depășirii vitezei și a trecerii pe culoarea roșie a semaforului.

Intersecțiile si trecerile de pietoni semaforizate vor fi monitorizate printr-un sistem de camere video și se vor instala dispozitive de cântărire în mișcare pentru controlul masei maxime admise pe osie.

Camere și radare de viteză

Sistemul de management a traficului din municipiul Tîrgu Mureș realizat prin proiect, mai prevede amplasarea de camere și radare de viteză în locațiile stabilite de pe intrările/ieșirile principale din municipiu ce vor identifica automat și numerele de înmatriculare.

În zonele cu acces restricționat (benzi dedicate, restricții de tonaj) se vor instala dispozitive de control, iar la  trecerile de pietoni se vor instala sisteme de iluminat și indicatoare luminoase.

Mai este prevăzută amplasarea de  panouri de informare pentru trafic, precum și un management al parcărilor prin introducerea unei platforme software care să permită gestionarea locurilor de parcare din oraș.

Nu în ultimul rând, centrul de comandă și control integrat prevăzut în proiect, va fi dotat cu toate echipamentele hardware si software-ul necesare pentru integrarea tuturor funcțiilor sistemului.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...