Iluminat public nou în zonele limitrofe ale municipiului Alba Iulia

Cu un buget de peste 8 milioane lei, un sistem de iluminat public nou și modern se va realiza la Alba Iulia în zonele Bărăbanț, Oarda de Sus, Oarda de Jos, Pâclișa și Micești.

Investiția vizează reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public al Municipiului Alba Iulia pentru creșterea eficienței energetice și reducerea emisiilor de CO2, de care vor beneficia peste 74.000 de cetățeni din municipiu.

Proiectul prevede reabilitarea și modernizarea a 46.587 ml, respectiv extinderea cu 5.000 ml a sistemului de iluminat public, precum și iluminarea a două treceri de pietoni, incluzând sisteme bazate pe senzori de prezență care vor comanda creșterea fluxului luminos al aparatelor de iluminat public (la trecerile de pietoni).

Rețelele de alimentare prevăzute în proiect au vechimi diferite, iar din totalul de 1.031 aparate de iluminat, o parte sunt într-o stare necorespunzătoare, sau acceptabilă, iar altele se apropie de finalul duratei normate de viață.

Pe lângă “îmbătrânirea aparatelor”, praful și murdăria depuse pe aparate au dus la scăderea gradului de iluminare.

Prin implementarea acestui sistem și montarea becurilor de tip LED, beneficiarul, Primăria municipiului Alba Iulia, estimează că se vor obține reduceri ale consumului de energie electrică care vor genera o economie anuală de 66.956 lei la bugetul municipalității.

Termenul estimat pentru finalizarea implementării activităților prevăzute în proiect este 31.03.2022.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...