All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

marți | 7 iulie | 2020

Noi investiții cu finanțare europeană la Bocșa, județul Caraș Severin

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și Primăria Orașului Bocșa au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea calității vieții sociale și culturale a populației orașului Bocșa, jud. Caraș-Severin”.

O primă componentă a proiectului vizează amenajarea Casei Etnografice, a Galeriei de Mineralogie „Constantin Gruescu” și a unui Observator astronomic la Bocșa, prin reabilitarea și extinderea unui imobil situat pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 39.

Astfel, va fi refăcută clădirea existentă, 269 mp, prin restaurarea fațadei și recompartimentarea spațiilor interioare, și vor fi construite două noi imobile – unul de 94 mp – Galeria de Mineralogie, și unul de 76 mp – Observatorul astronomic. În plus, prin proiect va fi amenajată o suprafață de 982 mp de zonă verde.

- PUBLICITATE -

De asemenea, va fi reabilitat, extins și amenajat Muzeul „Constantin Lucaci” – imobilul de pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 41. Va fi refăcut corpul de clădire de la stradă, care cuprinde spațiile expoziționale, inclusiv fațada, va fi demolat un alt corp de clădire, va fi construit un nou imobil (spații conexe și administrative) și va fi amenajată o zonă verde de 1.360 mp.

Mai multe străzi vor fi modernizate

O altă componentă a proiectului cuprinde reabilitarea și modernizarea unor străzi din zona de Nord: Flotației, Morii (tronsonul III), Bichistin (tronsonul II),  Oltului,  Livezilor (tronsonul II),  Izlazului și Romanițelor (tronsonul I și II). Structura rutieră (1,9 km) va fi adaptată astfel încât să corespundă condițiilor de trafic actuale și preconizate în perspectivă și vor fi amenajate șase treceri de pietoni.

Valoarea totală a investiției este de 11.945.765,32 lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 11.569.199,43 lei. Perioada de implementare este de 24 de luni.

- PUBLICITATE -