Valoarea lunară a beneficiilor extrasalariale a crescut cu 50% în ultimii cinci ani

Exceptând tichetele de masă, care rămân beneficiul preferat, topul celor mai dorite beneficii flexibile include: cadourile – beneficii în natură (31,8%) și voucherele de vacanță (27,3%)

Valoarea medie lunară a beneficiilor extrasalariale a crescut cu aproape 50% în ultimii cinci ani, arată datele platformei Benefit.

Estimarea companiei pentru 2022 este că beneficiile medii vor ajunge la peste 820 lei/lună pentru fiecare angajat, cea mai mare majorare procentuală din ultimii șase ani.

În 2021, exceptând tichetele de masă, care rămân beneficiul preferat, topul celor mai dorite beneficii flexibile include: cadourile – beneficii în natură (31,8%) și voucherele de vacanță (27,3%).

Urmează cadourile oferite pentru ocazii speciale (17,6%), iar la polul opus cel mai mic procent a fost înregistrat de cursurile profesionale (0,2%) și activitățile sportive (1,5%).

O particularitate în ceea ce privește evoluția preferințelor de anul trecut este reprezentată de dublarea consumului de activități culturale.

Anul trecut, bugetul mediu de beneficii extrasalariale alocat de companii a fost de 627 lei per angajat pe lună, în creștere cu aproape 50% în ultimii 5 ani și cu aproape 25% față de 2019.

Industriile care oferă cele mai multe beneficii extrasalariale

Companiile din Servicii se clasează pe primul loc la capitolul beneficiilor flexibile oferite angajaților, cu un procent de 34% și cu un buget lunar mediu de circa 676 lei/angajat.

Acestea sunt urmate de companiile din IT & Software (25%), care au alocat, în medie, tot un buget lunar de 676 lei/angajat. Pe locul trei se află companiile din Retail (14%), cu un buget lunar mediu de 495 lei/angajat.

Pe ultimele locuri se clasează companiile din zona de Servicii financiare (13%), cu o medie lunară de lei RON/angajat și companiile din industria de Producție (10%), cu o medie de 582 lei/angajat.

CITEȘTE ȘI: Cum a modificat COVID-19 politica de beneficii a companiilor

- Publicitate -

Creștere timidă a tursimului local în primul trimestru al anului 2025

Sectorul turistic național a înregistrat o creștere timidă de 1% în primul trimestru al anului 2025, comparativ cu aceeași...

Primul restaurant asiatic WokFull din România se deschide la Suceava

Primul restaurant WokFull din România, un concept inovator de mâncare asiatică gătită integral la wok, promovat de chef Anca...