Peste jumătate dintre angajați se așteaptă să primească o primă de Paște

Pentru 1 din 5 angajați, prima este esențială pentru cumpărăturile pascale

55% dintre angajați se așteaptă să primească o primă de Paște de la angajator și aproape jumătate dintre ei speră să fie în bani.

Conform BestJobs, alți 10% dintre angajați se așteaptă să primească tichete/vouchere cadou, iar 4% coșuri cu produse de sezon.

Bonusurile și primele de sărbători au ajuns să fie tot mai importante pentru angajați. Astfel, 63% dintre respondenți au spus că acordarea de bonusuri și prime cu ocazia sărbătorilor reprezintă un criteriu esențial pentru ei atunci când aleg un angajator.

Pentru alți 30%, ele sunt binevenite, dar alte beneficii contează mai mult, în timp ce doar 7% au declarat că ar renunța la prime și bonusuri în favoarea altor beneficii.

În comparație cu anul trecut, așteptările financiare ale angajaților au crescut, iar 17% dintre respondenți se așteaptă ca suma primită anul acesta să depășească valoarea de 500 lei.

Alți 30% estimează că vor primi o sumă între 101 și 300 lei, iar 10% se așteaptă ca prima să echivaleze o valoare cuprinsă între 301 și 500 lei.

8% dintre angajați se așteaptă să primească mai puțin de 100 de lei, iar 35% nu sunt siguri că vor primi.

Procentul celor care se bazează pe prima în bani de la angajator a crescut mult în comparație cu anul trecut, ca dovadă a faptului că bugetul alocat coșului de cumpărături de Paște a crescut și el.

Astfel, 20% dintre respondenți au spus că au neapărată nevoie de acești bani, pentru a se putea descurca financiar de Paște, iar pentru 55% sunt niște venituri suplimentare binevenite.

Alți 20% spun că nu depind de acest buget pentru a-și face cumpărăturile dorite, dar consideră că această primă este un semn de apreciere din partea angajatorului.

35% dintre respondenți spun că bugetul total alocat pentru sărbătorile pascale (alimente, cadouri, distracție etc.) este mai mic anul acesta comparativ cu anul trecut, 45% spun că vor cheltui la fel, pe când 15% vor aloca un buget mai mare față de 2021.

90% au zis că cea mai parte a bugetul o vor cheltui pentru alimente pentru masa de Paște, în timp ce doar 5% vor aloca un buget mai mare pentru cadouri.

CITEȘTE ȘI: Doar 1 din 5 tineri spune că nu îi ajung banii de la o lună la alta

- Publicitate -

KFC a depășit pragul de 1 miliarde de lei vânzări în 2023 în România

Cea mai mare contribuție la rezultatele financiare ale Sphera Franchise Group anul trecut a avut-o KFC care a depășit...

România este pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT

România se clasează pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT, 4 din 10 angajați fiind femei,...