7 din 10 angajați primesc beneficii extrasalariale. Tichetele de masă, foarte apreciate

Un procent de 93% dintre respondenții unui studiu ar dori să-și poată gestiona singuri bugetul lunar într-o platformă de beneficii flexibile

Deși nu reprezintă principalul criteriu pe care îl au în vedere atunci când aleg să accepte un job nou, structura pachetului de beneficii extrasalariale a devenit din ce în ce mai importantă pentru români, arată un studiu eJobs și Up România.

În acest moment, 70% dintre cei care lucrează primesc beneficii extrasalariale. Cele mai frecvente sunt tichetele de masă (85,4% dintre respondenți au indicat acest răspuns).

Urmează asigurările medicale (43,8%), bonusurile de performanță (36,3%), abonamentele medicale (27,4%) sau tichetele cadou (23,8%).

Pe de altă parte, în ciuda faptului că beneficiile extrasalariale pe care le primesc sunt importante, 48% dintre angajați nu au cerut niciodată managerului direct sau de HR beneficii adaptate nevoilor pe care le au.

Întrebați însă cum cred că vor arăta beneficiile viitorului, 38,4% spun că vor fi flexibile, 28% cred că vor fi alese de angajat, 21,2% spun că vor rămâne la fel, în timp ce 10% cred că se vor transfera în experiențe digitale.

Dincolo de acest aspect, dacă ar fi să realizeze un top al beneficiilor pe care ar dori să le primească în următoarele 12 luni, pe primul loc în preferințele angajaților s-ar situa accesul la o platformă de beneficii flexibile.

Pentru anul acesta, 44% dintre angajatori au alocat, în acest scop, un buget lunar cuprins între 400 și 800 lei pentru fiecare angajat, 20% sub 400 lei, 15% între 800 și 1.200 lei și 13% peste 1.200 lei.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Achizițiile de carduri și tichete cadou se dublează în luna iunie

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...