2020, cel mai greu an pentru români, din punct de vedere profesional

„Cel mai greu din cariera mea”, „plin de incertitudini”, „plin de provocări” sau chiar „înspăimântător”, au fost câteva dintre caracteristicile pe care participanții la cel mai recent studiu eJobs le-au dat anului 2020.

18% au răspuns, totuși, că pandemia a fost mai ușor de traversat decât se așteptau inițial, iar 15% spun că anul trecut le-a adus o serie de surprize plăcute pe plan profesional.

Cu toate acestea, 2021 este așteptat cu optimism de jumătate dintre respondenți, cea mai mare dorință pentru anul în curs fiind să-și schimbe jobul sau să se angajeze, în cazul celor care, momentan, nu lucrează.

Un sfert dintre respondenți speră că anul acesta vor fi promovați sau vor primi o mărire salarială, mai ales în condițiile în care mulți dintre angajatori au plafonat salariile în 2020.

2021 este, totodată, și anul în care vedem cele mai mici procente alocate intenției de a lucra în afara țării sau de a-și deschide propriul business.

A fost una dintre marile schimbări ale pieței în 2020, care pare să aibă continuitate și anul acesta.

În ceea ce privește temerile pe care le au românii, pe primul loc se află posibilitatea de a nu-și găsi job nici în 2021.

10% se tem că vor avea loc concedieri în compania pentru care lucrează și aproape la fel de mulți iau în calcul o posibilă închidere a activității angajatorului.

Reducerea salariilor sau a pachetului de beneficii extrasalariale ori faptul că vor reîncepe să lucreze de la birou sunt alte aspecte menționate de respondenți. Aproape jumătate însă spun că nu au niciun motiv să fie îngrijorați cu privire la 2021.

O altă întrebare importantă adresată participanților la studiu a vizat modul în care și-ar dori să se modifice relația pe care o au cu angajatorul actual.

Principala schimbare menționată a fost legată de scăderea nivelului de presiune de la locul de muncă.

O treime își dorește mai multă flexibilitate și aproape la fel de mulți ar vrea să fie mai des informați despre schimbările care au loc în companie.

Feedback-ul constant rămâne și în acest context una dintre principalele dorințe pe care le au angajații în raport cu angajatorii lor.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...