Vinul „Negre” de la Fautor, desemnat cel mai bun vin roșu din lume în 2022

Compania a înregistrat un număr record de comenzi, volumul acestora a depășit totalul vânzărilor înregistrate pe toată perioada de activitate în România

Fautor „Negre” 2017 a fost desemnat oficial cel mai bun vin roșu din lume în cadrul competiției „Concours Mondial de Bruxelles”.

La sesiunea „Roșu & Alb”, ediția 2022, „Negre” a fost  în topul clasamentului vinurilor roșii, alese dintr-un total de peste 5.000 de vinuri din întreaga lume. La două săptămâni de la primirea titlului sotimentul era sold out.

Compania a înregistrat un număr record de comenzi, volumul acestora a depășit totalul vânzărilor înregistrate pe toată perioada de activitate în România.

„Negre” este un vin roșu de cupaj produs din două soiuri autohtone, și anume Feteasca Neagră și Rara Neagră, maturat în butoaie din lemn de stejar timp de 12 luni.

Fautor Winery este o afacere de familie ce deține o podgorie cu 350 ha de viță-de-vie amplasată în sudul Moldovei, în zona viti-vinicolă Valul lui Traian.

Aici sunt prezente soiuri internaționale, cât și soiuri autohtone (Feteasca Regală, Feteasca Neagră, Rara Neagră), dar și soiuri unice nespecifice acestei zone, precum Albariño si Tempranillo.

CITEȘTE ȘI: Piața locală a vinului a ajuns la aproximativ 1,8 miliarde lei în 2019

- Publicitate -

Cum îți poți finanța propria afacere

Dacă ți-ai dorit de mult timp să devii antreprenor, însă lipsa de capital te-a ținut pe loc, trebuie să...

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...