Italia a ajuns pe locul doi în topul european al exportatorilor de vinuri

Trending

Italia a ajuns pe locul doi în topul european al exportatorilor de vinuri în prima jumătate a anului 2022, cu o valoare totală a exporturilor de peste 7,6 miliarde euro, în creștere cu 13,4% față de perioada anterioară.

Cel mai mare exportator de vinuri din Europa rămâne Franța, cu 11,7 miliarde euro, în timp ce pe locul trei se află Spania cu exporturi de peste 2,7 miliarde euro în primele șase luni ale anului trecut.

În ceea ce privește aportul în PIB a exporturilor de vinuri, Italia și Franța ocupă prima poziție, cu 0,4% din PIB fiecare, în timp ce exporturile de vinuri din Spania reprezintă 0,2% din PIB.

Conform datelor Class Editori, regiunea Veneto din Nordul Italiei a înregistrat exporturi de vinuri în valoare de 2,8 miliarde euro, fiind urmată de Toscana și Piemont (exporturi de 1,2 miliarde euro fiecare).

Cifrele pun cele trei regiuni italiene peste țări europene precum Germania (exporturi de vinuri de 1 miliarde euro în primele șase luni din 2022) și Portugalia (921 milioane euro).

CITEȘTE ȘI: Falconeri, brandul italian de lux, deschide primul magazin în România

- Publicitate -

Ultimele

Investițiile în startup-urile românești au depășit 100 milioane de euro

Startup-urile românești au atras investiții în valoare totală de 101.7 milioane de euro în 2022. România este a cincea...

Trebuie să citești