Unul din trei români din diaspora își va petrece concediul în România

Unul din trei români din diaspora plănuiește să își petreacă concediul de vară în România, unde va cheltui sume importante de bani, potrivit unui studiu realizat de TransferGo.

Astfel, aceștia vor cheltui între 1500 și 2000 euro de familie, în special pe diverse bunuri de larg consum, materiale de construcții și servicii turistice.

Românii tind să nu mai călătorească cu foarte mulți bani cash, ci preferă să își păstreze economiile în conturi bancare, ori să le transfere direct în conturile din România prin intermediul aplicațiilor de transferuri internaționale de bani.

Durata medie a unui sejur este de două săptămâni, iar perioada preferată este luna august, când estimările autorităților arată că traficul pe sensurile de intrare în țară se va apropia de valorile pre-pandemice.

De altfel, din punct de vedere economic, august este de altfel una dintre cele mai profitabile luni din an pentru comerţul local.

În diaspora trăiesc și muncesc oficial 5.7 milioane de români, însă cifra reală este mult mai mare, aproape 8 milioane de români fiind plecați în afara granițelor.

CITEȘTE ȘI: Oamenii au mai multă încredere în tehnologie decât în ei înșiși pentru a-și gestiona finanțele

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...