Transferurile de bani către România din diaspora vor crește cu 15% în aprilie

Numărul transferurilor din diaspora către România va crește cu aproximativ 15% în luna aprilie, în comparație cu luna anterioară.

Un studiu realizat de TransferGo a relevat că motivul principal pentru care românii din diaspora trimit în mod regulat bani în țară este acela de a îşi susţine familia şi rudele rămase acasă.

Comparativ cu anul precedent, în 2021 TransferGo a înregistrat și o creștere cu 30% a transferurilor efectuate către România din țările nordice și Germania.

Mai mult, potrivit unor date interne ale companiei, 15% din clienții platformei și-au schimbat deja adresa de reședință din Regatul Unit cu una din țările nordice sau Germania.

În același timp, un număr considerabil de români s-au întors în aceeași perioadă din UK, cu intenția de a se reloca ulterior într-o țară cu o situație mai stabilă, unde pot câștiga venituri mai mari.

În ceea ce privește numărul global de clienți, în 2021 compania a atins 3,5 milioane de utilizatori.

CITEȘTE ȘI: Majoritatea românilor din diaspora comunică online cu cei din țară

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...