Românii din Danemarca și Germania au trimis în țară cu 34% mai mulți bani în 2022

Majoritatea acestor tranzacții au fost efectuate prin aplicația mobilă

Românii care lucrează în Danemarca și Germania au făcut cu 34% mai multe transferuri de bani către țară în 2022, comparativ cu anul anterior, potrivit datelor TransferGo.

Creșterea este una accelerată, având în vedere că și în anul precedent, 2021, raportat la 2020, TransferGo a înregistrat o creștere cu 30% a transferurilor efectuate către România din țările nordice și Germania.

Conform datelor interne ale companiei, după Brexit și pandemie, în perioada 2020-2022, 15% din clienții platformei și-au schimbat adresa de reședință din Regatul Unit cu una din țările nordice sau Germania.

Mai mult, un număr considerabil de români s-au întors în aceeași perioadă din UK, cu intenția de a se reloca ulterior într-o țară cu o situație mai stabilă, unde pot câștiga venituri mai mari.

Pe parcursul anului 2022, 70% dintre utilizatorii cu cont activ în aplicația mobilă au efectuat multiple transferuri ceea ce indică fidelitatea celor care au testat serviciile oferite.

CITEȘTE ȘI: Cei mai mulți români fac transferuri de bani de pe mobil

- Publicitate -

Ultimele

Cum motivezi angajații în 2023 – 4 strategii care funcționează cu succes

În cadrul unui loc de muncă, motivația angajaților este un factor important, care nu trebuie neglijat, pentru că aceasta...