Un sfert dintre angajați și-au găsit perechea printre colegii de muncă

Un sfert dintre angajații români au declarat că au avut în ultimii 2 ani relații romantice la muncă, arată un sondaj BestJobs.

Când vine vorba despre relațiile la locul de muncă, părerile sunt împărțite, astfel că o parte importantă (29%) se declară împotriva lor, în timp ce 23% afirmă că sunt binevenite.

Pentru a nu oferi motiv de bârfă la birou, 41% dintre respondenți au declarat că și-ar ține relația ascunsă de văzul colegilor.

Alți 26% dintre ei spun că nu ar avea o problemă în a-și afișa sentimentele.

În ceea ce privește politica companiilor în raport cu relațiile la locul de muncă, doar 10% au o politică clară și se poziționează vehement împotriva acestora.

Din declarațiile respondenților, 12% au avut colegi care au fost sancționați sau chiar concediați pentru că au încălcat politica firmei privind relațiile romantice la locul de muncă. 

Interes zero pentru Valentine’s Day

Sondajul realizat de BestJobs arată că 95% dintre angajatori nu vor organiza nimic pentru angajați cu ocazia acestei zile.

Cei mai mulți angajați români (97%) au spus că angajatorii nu acordă  beneficii cu această ocazie.

Doar o mică parte dintre ei (4%) ia în calcul să acorde angajaților mici cadouri, zi liberă sau program mai scurt. 

30% au declarat că intenționează să ia un cadou simbolic, neutru, care să nu lase loc de interpretări, colegului/colegei preferate de Valentine’s Day.

Deși cei mai mulți dintre angajați au declarat că nu vor oferi un cadou superiorului, 12% au declarat că vor oferi un cadou simbolic, care să nu lase loc de interpretări. 

Dintre cei care și-au făcut planuri de Valentine’s Day, 21% vor petrece această zi alături de partener/ă.

Alți 4% își vor căuta perechea, iar 62% o vor petrece ca pe o zi obișnuită, muncind sau petrecând în compania familiei sau prietenilor. 

CITEȘTE ȘI: Peste 37.000 de joburi noi pe platforma eJobs în luna ianuarie 2022

- Publicitate -

Ultimele

HalfPrice ajunge la trei magazine în România, după deschiderea unității din București

Retailerul polonez HalfPrice a ajuns din această lună la trei unități pe plan local după ce a deschis cel...