Două treimi dintre angajați preferă să rămână în modul de lucru hibrid

Ridicarea restricțiilor anti-Covid 19 influențează și modul de lucru al angajaților, tot mai multe companii dorind să își aducă echipele la birou.

Conform unui sondaj BestJobs, 67% dintre angajați ar prefera un mod de lucru hibrid, care să le ofere posibilitatea de a alege câte zile lucrează de la birou.

Principalele motive care i-ar aduce una sau mai multe zile pe săptămână la birou sunt proiectele unde este nevoie de alinierea cu toți membrii din echipă (43%) și nevoia de socializare (26%).

În plus, 26% declară că dacă angajatorul le-ar impune întoarcerea integrală la birou, și-ar da demisia și ar căuta un loc de muncă mai flexibil.

Astfel, 64% dintre participanții la sondaj spun că unul dintre principalele motive pentru care nu ar dori să revină complet la munca de la birou ar fi timpul alocat deplasării între sediu și domiciliu.

În prezent, 46% dintre angajații white collar își desfășoară munca exclusiv de acasă, în timp ce doar 32% își împart activitatea între casă și sediul companiei.

Din tabăra recrutorilor, 65% spun că ar fi de preferat ca angajații să revină complet la birou, iar 20% consideră că acest proces are nevoie de o tranziție.

În plus, mai mult de jumătate sunt de părere că angajații ar trebui lăsați să aleagă singuri câte zile lucrează de acasă și câte de la birou.

CITEȘTE ȘI: Un sfert dintre angajați și-au găsit perechea printre colegii de muncă

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...