Peste 37.000 de joburi noi pe platforma eJobs în luna ianuarie 2022

Doar în ianuarie 2022 au fost publicate peste 37.000 de joburi noi pe platforma eJobs, cu 61% mai multe față de ianuarie 2021.

De asemenea, se înregistrează o creștere de 29% a ofertei de joburi și față de ianuarie 2020, perioadă încă pre-pandemică și extrem de efervescentă pentru piața muncii.

Domeniile care au scos la bătaie cele mai multe locuri de muncă în ianuarie 2022 au fost Retail, Prestări servicii, Transport/Logistică, Producție, Call-center/BPO și IT&C.

Cele mai multe oferte de angajare în ianuarie au venit de la companiile din București, cu peste 16.000 de joburi.

Următoarele clasate în topul orașelor cu cea mai generoasă ofertă de muncă sunt Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași, Constanța și Sibiu.

82% dintre joburile disponibile în ianuarie 2022 au fost full time, 15% part time, în timp ce locurile de muncă în sistem freelance/project based au totalizat 3% din ofertă.

O altă creștere semnificativă în luna ianuarie a acestui an se constată și în ceea ce privește numărul joburilor remote.

Astfel, din totalul locurilor de muncă noi disponibile în ianuarie, 9,4% au fost remote, în creștere față de perioada similară a anului trecut, când reprezentau doar 4,2%.

În același timp, procentul aplicărilor pentru joburile remote în ianuarie 2022 a fost de 11,7%.

Acest lucru marchează o nouă premieră: cea mai mică diferență procentuală între cererea și oferta de joburi remote.

Până acum procentul aplicărilor pentru joburile remote, de la lună la lună, era aproape dublu față de oferta de joburi, acum acestea sunt mult mai aproape de echilibru.

CITEȘTE ȘI: Peste 166.000 de români au căutat un nou loc de muncă în ianuarie

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...