Startup-ul românesc Cyscale se listează pe SeedBlink

Cyscale, un start-up care dezvoltă soluții de securitate a datelor salvate în cloud, se listează mâine, 10 septembrie, pe SeedBlink, cea mai mare platformă de crowdfunding din Europa de Sud-Est.

Cyscale estimează că va obține prin această rundă 300.000 de euro, dintre care 200.000 de euro de la investitorii SeedBlink și 100.000 de euro de la fondul de capital GapMinder VC în calitate de lead investor.

Runda de finanțare prin SeedBlink este cea de a doua pentru Cyscale, prima, în valoare de 100.000 de euro, fiind anul trecut.

Suma a fost investită de către fondul de investiţîi GapMinder VC în urma programului de accelerare Techcelerator.

De asemenea, cei patru co-fondatori au investit și ei aproximativ 100.000 de euro în cei doi ani de la lansare.

Cyscale vrea să se extindă global

Suma urmează să fie investită în următoarele 12 luni în dezvoltarea echipei tehnice și de marketing & vânzări, dar și pentru extindere globală, în principal în SUA, Germania, Anglia și Olanda.

Valoarea companiei poate crește de 15 ori în trei ani

În prezent, Cyscale valorează aproximativ două milioane de euro, însă odată cu noua rundă de investiții evaluarea companiei urcă la 2,3 milioane de euro, conform oficialilor Cyscale.

De asemenea, aceștia preconizează că în 2023 valoarea companiei ar putea fi de 30 de milioane de euro, de 15 ori mai mare decât în prezent.

Posibil grant pentru cercetare, înregistrare de patente

Cyscale va aplica în curând pentru fonduri europene nerambursabile în valoare de 2,83 milioane de euro în cadrul programului Horizon 2020, banii urmând să fie alocați pentru cercetare și dezvoltare.

De asemenea, începând din 2021, conducerea companiei vrea să înregistreze trei patente în zona de tehnologie cloud, toate patentele urmând să fie înregistrate în străinătate.

În 2025 aproximativ 90% din veniturile Cyscale vor veni din străinătate

Cyscale are în prezent peste 50 de utilizatori companii, majoritatea din domeniul IT. Managementul are ca obiectiv să ajungă la peste 1.000 de clienți în 2025.

Câștigarea de conturi noi, în special din străinătate, va duce veniturile Cyscale la aproximativ trei milioane de euro la finalul lui 2023 și la 15 milioane de euro în 2025.

În jur de 90% din veniturile Cyscale în 2025 vor fi generate de clienți din străinătate, potrivit estimărilor managementului.

Cyscale este o companie fondată la finalul lui 2018 de către Ovidiu Cical, Manuela Țicudean, Laura Cical și Andrei Milaș. Compania din Cluj dezvoltă soluții software pentru protecția informațiilor salvate în cloud și realizează analize de risc a acestor date.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...