Fondatorii Musette investesc într-un start-up care diminuează consumul de energie pentru firme

Aceștia s-au asociat cu Eduard Fariseu, unul dintre tinerii antreprenori care au obținut finanțare la emisiunea „Imperiul Leilor” de la PRO TV

Cristina Bâtlan și Roberto Bâtlan, fondatorii brandului de încălţăminte şi accesorii Musette, investesc în startup-ul Energoloop, fondat în parteneriat cu Eduard Fariseu.

Energoloop funcționează sub forma unui hub fotovoltaic, oferind soluții complete pentru finalizarea proiectelor de autoconsum în sectorul industrial din România, dar și pentru parcurile fotovoltaice.

În doar șase luni de la înființare, Energoloop a finalizat proiecte cu o putere totală instalată de aproximativ 6 megawați, fiind contractați până la finalul acestui an încă 20 de megawați.

Ținta companiei pentru următorii doi ani este construcția de cel puțin 100 de megawați la sol pentru producătorii de energie electrică din surse regenerabile.

Având în vedere realitatea actuală din piață, cu facturi mari la energie, vrem să ajutăm companiile să devină independente energetic, explică Eduard Fariseu

Eduard Fariseu, CEO și co-fondator Energoloop, deține o specializare în energie regenerabilă și peste 3 ani de experiență în domeniu și este unul dintre tinerii antreprenori care au obținut finanțare la emisiunea „Imperiul Leilor”.

Cristina Bâtlan și Dr. Wargha Enayati, investitori în cadrul emisiunii, s-au asociat cu el pentru dezvoltarea Opvarmning, firma pe care o administrează împreună cu tatăl său și care produce peleți și brichete din rumeguș pentru încălzirea locuințelor.

El le-a cerut leilor 250.000 de euro pentru a pune pe picioare o nouă linie de producție, mai eficientă, în schimbul a 25% din afacere.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Agroland demarează o competiția între startups

- Publicitate -

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...

Al doilea magazin TEDi din Pitești s-a deschis în centrul comercial Supernova

Noul magazin TEDi Supernova Pitești se întinde pe o suprafață de 755 mp și comercializează articole de uz casnic,...