All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

duminică | 31 mai | 2020

Schaeffler, venituri de 3,282 milioane de euro în primul trimestru

Centrul comercial Shopping Park Mediaș, de lângă Kaufland, se extinde

Centrul comercial Shopping Park Mediaș își mărește suprafața comercială la peste 16.900 mp și va deveni cel mai mare retail park din...
  • Venituri în scădere cu 9,2% la monedă constantă din cauza crizei coronavirusului;
  • Marja EBIT înainte de articolele speciale la 6,5 la sută (anul anterior 7,5 la sută);
  • Diviziile Automotive Aftermarket și cele industriale și-au îmbunătățit marja EBIT, o scădere semnificativă a sectorului Automotive OEM.

Schaeffler, furnizorul global în sectoarele auto și industriale, a prezentat raportul intermediar pentru primele trei luni din 2020. Veniturile grupului pentru perioada de raportare se ridică la 3,282 milioane de euro (anul anterior: 3,622 milioane de euro).

La monedă constantă, veniturile au scăzut cu 9,2 procente, determinate în mare parte de volume. Veniturile au scăzut în toate cele patru regiuni în primul trimestru. Scăderea la monedă constantă a fost de 11,2% în regiunea China, 10,4% în Europa, 9,3% în Asia/Pacific și 6% în America.

- Publicitate -

Grupul Schaeffler a generat 215 milioane de euro (anul precedent: 272 milioane de euro) în EBIT înainte de articolele speciale pentru primele trei luni, reprezentând o marjă EBIT înainte de articolele speciale de 6,5% (anul precedent: 7,5%).

Declinul față de anul precedent a fost în primul rând atribuit scăderii marjei brute. Scăderea marjei a fost determinată în principal de impactul negativ al volumelor asupra costurilor fixe.

Veniturile Automotive OEM au scăzut cu 12 la sută, randament pozitiv în primul trimestru de 11 puncte procentuale

Divizia Automotive OEM a generat venituri de 2.008 milioane euro (anul precedent: 2.285 milioane de euro) pentru primele trei luni. La monedă constantă, veniturile au scăzut cu 12 la sută față de anul precedent, determinate în principal de volume.

Scăderea veniturilor a fost cauzată în principal de impactul pandemiei coronavirusului, care a dus la reducerea considerabilă a cererii din sectorul auto, scăzând și cererea de distribuție pentru divizia Automotive OEM.

Producția globală de automobile pentru primul trimestru a fost afectată în mod semnificativ de întreruperile temporare de producție și a scăzut cu 23 la sută în primele trei luni ale anului 2020. Performanța diviziei Automotive OEM a fost una considerabilă, de 11 puncte procentuale, în acest context.

Ca urmare a crizei coronavirusului, veniturile au scăzut în toate cele patru regiuni. În regiunea Europei, veniturile au scăzut cu 13,5 la sută la monedă constantă. Regiunea Americii a raportat venituri cu 5,2 la sută mai puține la monedă constantă. Declinul veniturilor în monedă constantă în regiunea China a fost de 22,8%. În regiunea Asia / Pacific, veniturile au scăzut cu 7,3 la sută la monedă constantă.

- Publicitate -

ULTIMELE