Veniturile Schaeffler au scăzut cu 10,4% anul trecut, la 12.6 miliarde euro

Veniturile Schaeffler s-au ridicat la aproximativ 12.6 miliarde euro în 2020, după ce în anul anterior au ajuns la aproximativ 14.4 miliarde euro.

Toate diviziile au fost afectate de scădere, pe fondul pandemiei Covid-19.

Dintre cele patru regiuni unde compania este prezentă, China și-a revenit cel mai rapid, închizând anul cu 8,7 la sută venituri suplimentare la monedă constantă.

În America, Europa și Asia / Pacific, veniturile au scăzut.

În ciuda scăderii veniturilor, marja EBIT a companiei înainte de articolele speciale se ridică la 6,4 la sută (anul anterior: 8,1 la sută).

Pierderea netă atribuită acționarilor companiei-mamă pentru perioada de raportare a fost de 424 milioane euro în urma unui venit net de 428 în anul precedent.

Câștigurile pe acțiune comună fără drept de vot au fost de -0,63 euro (anul anterior: 0,65 euro).

Înainte de articolele speciale, venitul net atribuit acționarilor companiei-mamă era de 325 milioane euro (anul anterior: 686 milioane euro).

Astfel, Consiliul de Administrație al Schaeffler va propune un dividend de 25 de cenți pe acțiune comună fără drept de vot (anul anterior: 45 de cenți).

Aceasta reprezintă o rată de plată a dividendelor de aproximativ 50% (anul anterior: aproximativ 43%) din venitul net atribuit acționarilor înainte de articolele speciale.

- Publicitate -

Ultimele

Clariant închide fabrica de bioetanol din comuna Podari, județul Dolj

Gigantul elvețian Clariant a luat decizia de a-și opri producția de bioetanol sunliquid la Podari, județul Dolj și de...