Record de comenzi online pentru grupul Inditex: 249.216 într-o oră

Grupul Inditex a prezentat astăzi rezultatele financiare pentru anul 2017. Cea mai interesantă cifră vine din numărul de comenzi online, aproape 250.000 într-o singură oră. 

De altfel, comenzile online au crescut anul trecut cu 41%, iar 10% din totalul vânzărilor grupului în 2017 s-au făcut online.

Per total, cifra de afaceri a grupului a crescut cu 9% și a ajuns la 25,34 miliarde de euro. Profitul companiei a crescut cu 7% și a ajuns la 3,37 miliarde euro.

Inditex va distribui 562 milioane de euro către angajați, din care un bonus de 42 milioane de euro pentru rezultatele financiare deosebite.

La nivel global, compania a plătit taxe către stat în valoare de 6 miliarde de euro, din care 1,6 miliarde numai în Spania, 500 de milioane de euro fiind impozit.

Creștere a numărului de magazine în 2017

Anul trecut au fost inaugurate 524 de magazine noi în 58 de țări, în timp ce alte 341 de magazine mici au fost închise sau încorporate în cadrul unor unități mai mari.

Mai mult, grupul a ajuns la 144 flagship stores și a remodelat 122 de unități în toată lumea.

La finalul anului 2017, Inditex avea deschise 7.475 de magazine pe glob, 79% din acestea fiind eco eficiente.

Noi servicii online

În 2017 Inditex s-a concentrat pe dezvoltarea modelului de business online. Astfel, a fost introdus conceptul de livrare în acceași zi pentru zonele centrale din Madrid, Londra, Paris, Istanbul, Shanghai, Taipei, iar de astăzi modelul se aplică și în Sydney.

Serviciul de livrare în ziua următoare este disponibil în Spania, Franța, Marea Britanie, China, Polonia, Coreea de Sud, iar de astăzi și în șase orașe din Australia.

În magazinul din centrul comercial Marineda, La Coruna, Spania, Zara a integrat serviciile online și offline și oferă primul punct in-store click&collect, prin intermediul căruia faci comanda online și ridici produsul din magazin, totul fiind automatizat. În luna mai, serviciul va fi extins și în magazinul Zara din centrul comercial Stratford, Londra.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...