Portland Trust a inaugurat clădirea B din Oregon Park

În ziua în care au celebrat 20 de ani de activitate pe piața imobiliară central și est-europeană, Portland Trust alături de fondul american de investiții Ares Management LP au inaugurat clădirea B din cadrul Oregon Park.

Până în acest moment, Oregon Park ocupă o suprafață de 45.000 mp, dispuși în două clădiri de birouri. Clădirea A ocupă 20.000mp și a fost închiriată integral de compania americană Oracle, iar clădirea B dispune de 6.000 mp. Deloitte Tehnologie, divizie a Deloitte dedicată serviciilor în tehnologia informației, a continuat să se extindă și ocupă în prezent 5.500 mp spații de birouri. Două companii din domeniul tehnologiei, ale căror nume nu au fost încă anunțate, ocupă 3.600 mp. Alte nume care se află printre chiriașii din clădirea B mai sunt : Medicover, Kambi, Europa FM, Markant și Euler Hermes.

Costurile la care se ridică până acum construcția Oregon Park sunt de aproximativ 50 milioane de euro.

Portland Trust a anunțat că în luna octombrie va începe lucrările de contrucție la clădirea C, cea de-a treia clădire din cadrul complexului. Aceasta va dispune de o suprafața netă închiriabilă de 25.000 mp dispuși pe 6 etaje și va avea o parcare subterană cu două etaje. Clădirea C urmează a fi construită în oglindă față de clădirea B și va încheia procesul de dezvltare al Oregon Park, care astfel o să ocupe o suprafața netă închiriabila de 70.000 mp. Finalizarea clădirii C fiind programată pentru sfârșitul anului 2018, cheltuielile totale pentru Oregon Park ridicându-se la aproximativ 140 milioane de euro.

Înainte de Oregon Park, Portland Trust a mai avut două proiecte mari de clădiri de birouri în zona Barbu Vacarescu-Floreasca. Primul, Floreasca 169A, are o suprafață închiriabilă de 38.000 mp și a fost finalizat în 2009. În decembrie 2010, proiectul a fost vândut către grupul sud-african de investiții NEPI.  

Floreasca Park a fost cel de-al doilea proiect din zonă și are o suprafață de 39.000 mp. La sfârșitul anului 2015 și acest proiect a fost vândut companiei GLL Partener.

În România, joint venture-ul format din Portland Trust și Ares Management a investit aproximativ 400 milioane de euro în dezvoltarea a 306.500 mp de suprafață închiriabilă.Din această suprafață , 161.500 mp sunt incluse în șase mari proiecte de clădiri de birouri din capitală, iar 145.000 mp sunt spații industriale situate în parcul industrial și logistic, Bucharest West, din aproprierea Bucureștiului.

Portland Trust este o renumită companie de dezvoltare imobiliară din Europa Centrală înființată în anul 1997. Robert Neale este proprietar și Director General al companiei, care are birouri în București și Praga și a construit până în prezent peste 600.000 mp de spații comercale noi.      

- Publicitate -

Ultimele

Românii sunt mai puțin interesați să cumpere locuințe și se orientează spre închiriere

Ponderea celor care plănuiesc să achiziționeze o locuință în următoarele 12 luni a scăzut cu 8%, de la 45%...