Peste 3.500 noi locuri noi de parcare de reședință amenajate în Sectorul 6

Acestea s-au ocupat în funcție de ordinea depunerii cererilor, în aplicația Primăriei

Peste 3.500 de locuri noi de parcare de reședință au fost amenajate de Primăria Sectorului 6 București, în perioada ianuarie-septembrie 2023. Alte 268 sunt disponibile, pe timp de noapte, în parcări publice pe bază de abonament.

Locurile nou amenajate între blocuri au fost create prin reabilitarea sistemului rutier, a parcărilor vechi, majoritatea din pământ, ori prin resistematizarea circulației sau a demolării garajelor fără autorizație.

De altfel, 370 de garaje au fost desființate în perioada 2021-2023. Acestea nu aveau autorizație ori era expirată și ocupau domeniul public încă din perioada anilor ’90.

Ultimele 150 au fost demolate luna trecută, în cartierul Militari, pe Strada Arieșul Mare. Multe erau transformate în depozite, service-uri auto, iar mașinile erau parcate tot pe trotuar.

Abonamentul de noapte în parcările publice costă 150 lei pe lună

Cele 268 de locuri disponibile cu abonament pe timp de noapte se află în parcările publice amenajate la Piața Drumul Taberei 1 și 2, Piața Gorjului, Piața Crângași și pe strada Valea Lungă.

Accesul se face controlat prin bariere, sistemele sunt prevăzute cu dispozitive de recunoaștere a numerelor de înmatriculare, iar parcările sunt supravegheate video.

Pe timpul zilei, tariful este de 4 lei/oră, între orele 8:00 – 19:00, iar pe timp de noapte abonamentul lunar costă 150 lei/lună pentru persoane fizice și 200 lei/lună pentru comercianți.

CITEȘTE ȘI: Sute de garaje, majoritatea construite ilegal, vor fi demolate în Sectorul 6

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...

Tranzacții imobiliare de peste 400 milioane euro în prima jumătate a anului

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare de 419 milioane de euro în România, de peste două...