Amenajarea curții sau a locului de parcare. 10 sfaturi de care să ții cont

Pregătirea unui loc de parcare pentru mașina ta, indiferent dacă vorbim despre un simplu spațiu sau despre grădină în sine, necesită unele operațiuni. Iată ce ar trebui să ai în vedere în acest proces pentru a-ți ușura munca și pentru a te bucura de spații cât mai estetice.

Pregătește terenul pentru amenajare

Curățarea zonei pe care vrei să îți amenajezi locul de parcare este deosebit de importantă, însă pentru aceasta s-ar putea să ai nevoie de mai multe scule și aparate. Ți-ar putea fi utile mașini de tăiat beton pentru a interveni la nivelul substratului de beton, de suflante pentru frunze sau de motocoase, pentru a elimina resturile vegetale de pe suprafață. 

Vegetația ar trebui să fie eliminată perfect de pe suprafața unui loc de parcare, însă poți amenaja un colț verde în jurul acestuia. 

Alege un substrat potrivit pentru nivelul de trafic

Dacă traficul pietonal este redus în grădina ta, dar vrei să ai acces cu mașina, atunci ar trebui să optezi pentru pavele și pavaje care să îți ofere suprafețe rezistente. Există o multitudine de produse din care poți alege, astfel încât să te poți bucura atât de confort, cât și de funcționalitate.

Împrejmuiește zonele pe care vrei să le protejezi

Dacă există zone în grădina ta în care nu dorești să permiți accesul, atunci folosește un gard din lemn sau o împrejmuire din plasă bordurată, astfel încât să semnalizezi această cerință.

Delimitează aleile pietonale

Este recomandat să delimitezi aleile pentru mașină de cele pietonale, așa că poți construi adiacent rampelor de acces auto și mici poteci pe care să ai acces pietonal. Delimitează aceste zone folosind borduri din cărămidă sau piatră naturală. 

Delimitează zonele de joacă

Un aspect important este cel care ține de spațiile de joacă ale grădinii tale. Mai exact, acestea ar trebui să fie poziționate la o oarecare distanță de zona de acces auto, din considerente de siguranță.

Amenajează „pași” de ardezie de-a lungul grădinii

O metodă foarte bună de amenajare a grădinii este folosirea elementelor din ardezie pentru a realiza alei pietonale discrete. Ardezia este un material care se potrivește perfect în grădini, deoarece subliniază frumusețea naturală a acestora. 

Folosește piatră cubică pentru terasă și aleea principală

Pentru a obține suprafețe pe care să ai acces direct cu mașina, poți lua în calcul piatra cubică. Aceasta are un aspect deosebit și o duritate suficient de mare pentru a-ți permite traficul auto. 

Alege betonul amprentat pentru locul de parcare

Pentru că vei avea nevoie de suprafețe cât mai rezistente, betonul amprentat poate fi, de asemenea, o soluție. Costurile pe care le ridică o astfel de investiție sunt însă destul de mari, așa că este recomandat să te documentezi foarte bine înainte de alegerea propriu-zisă. 

Asfaltează intrarea în curte pentru un plus de rezistență

La nevoie, dacă nu vrei să investești foarte mulți bani în sisteme de acoperire, atunci poți apela la simpla asfaltare a zonelor de trafic. Procedura are rezultate foarte bune în ceea ce privește rezistența, astfel că este o soluție pentru grădina ta sau pentru locul de parcare.

Împrejmuiește corect grădina

Trasarea unei delimitări spațiale corecte, în raport cu spațiul public, este un aspect deosebit de important. Poți împrejmui curtea cu un gard din fier forjat, cu gabioane sau plasă bordurată, astfel încât grădina ta să fie delimitată perfect. 

Alege porți metalice automate pentru un acces facil și sisteme performante de supraveghere la intrare. 

Acestea sunt unele dintre opțiunile pe care le ai pentru a-ți amenaja bine spațiul grădinii și al locului de parcare. Alege materialele potrivite, gândește-te la o schemă de amenajare și pune în aplicare aceste idei pentru a te bucura de un spațiu ideal. 

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...