O companie românească vrea să aducă 12.500 de tanzanieni pe piața muncii din România

Pe o piață a muncii cu un deficit de peste 100.000 de persoane în 2023, Citadela SRBC Group își propune să plaseze, anual, peste 12.500 de angajați proveniți din Tanzania pe plan local.

Tanzania este o țară africană unde circa 40 milioane de persoane au vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani. În plus, tanzanienii au aceeași religie ca și românii, iar engleza este o limbă foarte răspândită.

Mai mult, potrivit datelor oficiale, la nivelul anului 2020, din cei 67 de milioane de cetățeni tanzanieni, doar puțin peste 300.000 locuiesc în afara granițelor țării.

Angajații destinați pieței muncii din România vor fi selectați având la bază un algoritm complex. Pentru job-urile calificate este necesară experiența de 4-5 ani pe o poziție similară, iar candidații care au familii primesc de la început un punctaj mai mare.

În plus, potențialii angajați sunt supuși unei probe practice, atent supervizată de Citadela SRBC Group, pentru a se asigura că livrează clientului angajații de care au cu adevărat nevoie.

Compania își propune ca cca. 30% din angajații aduși din Tanzania să fie plasați în companii de industrie ușoară – producători de mobilier, textile, 20% în construcții, același procent ca în HoReCa.

CITEȘTE ȘI: Scădere dramatică a căutărilor pentru vacanțe în străinătate

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...