All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

vineri | 22 ianuarie | 2021
5.1 C
București

Jumătate dintre candidați ar renunța la o parte din salariu pentru flexibilitate

Jumătate dintre persoanele care își caută un nou loc de muncă ar renunța la 11,7% din salariu, în medie, dacă ar primi o flexibilitate mai mare a programului de lucru, iar peste o treime dintre acestea ar ceda din salariu în schimbul unor programe de învățare și îmbunătățire a competențelor.

Constatările aparțin studiului „Viitorul recrutării” realizat de PwC US. Angajații care lucrează în domeniul tehnologiei ar renunța chiar la un procent mai mare din salariu, respectiv 12,4%, pentru aceste cerințe.

„Compensația financiară este, tradițional, pe primul loc atunci când o persoană căuta un loc de muncă. În ultima vreme, se observă, la nivel global, tendința de a renunța la o parte din remunerație pentru un pachet de beneficii care cuprinde oportunități de formare și dezvoltare de tip upskilling sau flexibilitatea programului de lucru.”, spune Ionuț Sas, Partener, People & Organisation Leader,  PwC România.

De asemenea, reputația angajatorului și experiența pe care candidații o au pe parcursul procesului de recrutare sunt foarte importante în acceptarea unui job.

Potrivit sondajului, 92% dintre candidați spun că au experimentat practici slabe de recrutare la un moment dat în carieră, peste 60% arătându-se nemulțumiți fie pentru că procesul de recrutare a durat mai mult de o lună, fie pentru că recrutorii au întrerupt fără explicații orice comunicare.

Spre exemplu, 49% dintre candidații care lucrează în sectoare cu o cerere ridicată precum tehnologia, băncile și energia au spus că sunt mai dispuși să refuze un job din cauza procesului de recrutare. De asemenea, 56% dintre respondenți au arătat că descurajează alte persoane să aplice la astfel de companii.

Principalele concluzii ale raportului „Viitorul recrutării”

  • 51% ar ceda un procent din salariu pentru o flexibilitate mai mare.
  • 37% au declarat că ar fi dispuși să renunțe la o parte din salariu pentru șansa de a învăța noi abilități.
  • Același procent consideră oportunitățile de perfecționare drept cel mai important factor în decizia de accepta un nou loc de muncă, după compensația financiară.
  • 62% dintre candidați au declarat că este mai probabil să aplice pentru un loc de muncă într-o companie care se angajează deschis să îmbunătățească diversitatea și incluziunea.
  • Cei mai mulți candidați preferă să comunice cu oameni în procesul de recrutare și mai puțin să utilizeze soluții automatizate.
  • Totuși, 44% dintre candidați au declarat că sunt deschiși să utilizeze opțiuni de automatizare și tehnologie ca să obțină informații în timpul procesului de recrutare și 65% și-ar dori o aplicație de unde să afle stadiul procesului de recrutare.
  • 78% au declarat că se așteaptă ca procesul de recrutare să fie clar cu privire la modul de utilizare a datelor cu caracter personal.
- PUBLICITATE -