7 din 10 angajați români și-ar schimba locul de muncă pentru un salariu mai mare

7 din 10 angajați români și-ar schimba locul de muncă pentru un salariu / venit mai mare, conform datelor MKOR Consulting obținute prin intermediul studiului Employee Sentiment 2023.

Pe de altă parte, optimismul se menține și în noul an, iar peste jumătate dintre participanții la studiu consideră că nu au motive de îngrijorare privind jobul în 2023.

Schimbări au apărut privind volumul de muncă resimțit, care a crescut pentru 4 din 10 persoane. În plus, moralul mai redus este resimțit în cazul persoanele cu venituri mici au moralul redus (53%) și celor cu copii (45%).

Chiar dacă schimbarea jobului nu este în plan la început de 2023 pentru 1 din 2 angajați, aceștia ar fi totuși dispuși să accepte o nouă propunere de colaborare.

Oamenii ar fi motivați să își schimbe locul de muncă pentru un salariu mai competitiv (7 din 10 angajați), mai multe beneficii extrasalariale (35%) și o siguranță mai ridicată a locului de muncă (28%).

Cariera este însă o prioritate pentru persoanele tinere și cele cu venituri mari, cântărind mai mult decât siguranța locului de muncă în decizia de renunțare la jobul actual.

CITEȘTE ȘI: Jumătate dintre candidați ar renunța la o parte din salariu pentru flexibilitate

- Publicitate -

7 din 10 români cred că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online

7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional,...

Lidl deschide un nou magazin în orașul Sânnicolau Mare, județul Timiș

Lidl deschide un magazin în Sânnicolau Mare, județul Timiș, pe data de 15 aprilie. Acesta este situat pe Calea...