Doar 1% dintre români cred că femeia ar trebui să plătească pentru o cină romantică

Cei mai mulți români (34%) consideră că bărbatul trebuie să plătească nota unei cine romantice. Defalcat pe sexe, 39% dintre bărbați sunt de această părere, și 27% dintre femei, arată un sondaj Bookingham.

28% sunt de părere că ar trebui să achite cel care invită și 10% spun că nota se împarte în mod egal. 19% au răspuns că plătește oricare, pentru că au banii la comun, iar 8% au spus că fac cu schimbul.

Doar 1% dintre românii implicați în studiu sunt de părere că femeile ar trebui să plătească nota la o cină romantică. Dintre aceștia, o singură persoană e femeie!

Presiunea socială e atât de mare încât chiar și majoritatea bărbaților (52%) care nu au un serviciu sunt de părere că ei ar trebui să fie cei care achită o masă la restaurant.

Un studiu care analizează stereotipurile de gen arată că 64% dintre bărbați consideră că femeile ar trebui să contribuie la notă, iar 44% spun că nu și-ar mai dori o relație cu o femeie care nu plătește niciodată.

Totuși, 76% dintre ei afirmă că se simt vinovați când acceptă banii iubitei. Aceeași analiză arată că 39% dintre femei și-ar dori ca bărbații să le refuze contribuția la notă, iar 44% sunt chiar jignite când bărbații se așteaptă ca ele să plătească. 

Cele mai multe femei consideră acceptabilă suma de 100-200 lei pentru o cină romantică

Cei mai mulți români (38%) consideră că 100-200 lei e un preț acceptabil pentru o cină romantică în doi. Mai multe dintre femeile respondente la studiu (43%) afirmă asta decât bărbați (33%).

34% dintre români sunt de părere că cina ar trebui să fie mai scumpă: 200-300 lei. În acest caz, rolurile se inversează. Dintre bărbați, mai mulți (35%) sunt de acord cu asta, față de respondenții de sex feminin (33%).

Doar 3% consideră normală o notă de plată de peste 500 lei, pentru 2 persoane, iar 9% sunt de părere că o cină romantică n-ar trebui să depășească 100 lei.

Datele pe orașe arată că bucureștenii sunt mai generoși decât clujenii. Cei mai mulți bucureșteni (41%) consideră acceptabilă suma de 200-300 lei pentru o cină romantică, pe când majoritatea clujenilor (58%) sunt de părere că 100-200 lei e suficient.

Suma de 100-200 lei pentru o cină romantică e considerată normală și de cei mai mulți români din alte orașe ale țării: Brașov, Constanța, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș.

CITEȘTE ȘI: Grupul internațional Hyatt investește pe litoralul din Bulgaria și deschide 5 hoteluri all-inclusive de lux

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...