All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

joi | 26 noiembrie | 2020
1.8 C
București

Despăgubiri de până la 500 de ori mai mari decât prima plătită la Allianz-Ţiriac

Peste 4.000 de proprietari care şi-au asigurat locuinţa la Allianz-Ţiriac şi au avut daune au primit, în prima jumătate din 2020, despăgubiri de peste 14 milioane de lei.

Cele mai mari pagube au fost provocate de incendii, însă cele mai frecvente daune au fost cauzate de inundaţiile provocate de apa de conductă, de furtună şi vijelii şi de avariile la instalaţiile de încălzire centrală.

În perioada stării de urgenta (martie-mai 2020), în România, peste 50% din totalul dosarelor de daună aferente poliţelor facultative de locuinţă emise de Allianz-Ţiriac au fost deschise ca urmare a inundaţiilor provocate de avarii la instalaţiile de apă din locuinţe.

Ca valoare însă, cele mai mari pagube sunt produse de incendii. Cea mai mare despăgubire plătită de Allianz-Ţiriac în prima jumătate din 2020 s-a ridicat la 1,9 milioane de lei.

- PUBLICITATE -

Aproape jumătate dintre daunele acoperite de asigurările facultative de locuinţă emise de Allianz-Ţiriac se soluţionează prin plata rapidă, ceea ce înseamnă că despăgubirea se plăteşte în 1-2 zile lucrătoare.

Allianz-Ţiriac oferă clienţilor şi posibilitatea autoconstatării şi transmiterii, în format electronic, a documentelor pentru soluţionarea dosarelor, în cazul daunelor care nu depăşesc 10.000 de lei.

Cât costă o asigurare facultativă de locuinţă la Allianz-Țiriac

Prima medie pentru o asigurare facultativă de locuinţă emisă de Allianz-Ţiriac se situează între 300 lei şi circa 500 de lei pe an, adică între 25 şi 42 de lei pe lună, în funcţie de pachetul ales.

Peste 90% din clienţii Allianz-Ţiriac, aleg pachetul My Home Max care oferă o protecţie completă (de la acoperire pentru pagubele generate de fenomene naturale, incendiu, furt, vandalism, până la protecţie suplimentară pentru bunuri, răspunderea civilă legală, valabilă pentru proprietar şi membrii familiei aflaţi în îngrijire, până la servicii de asistenţă de urgenţă la domiciliu).

Anual, peste 200.000 de proprietari îşi lasă locuinţa în grija Allianz-Ţiriac.

- PUBLICITATE -