Doar una din cinci locuințe din România este asigurată

74% dintre români se declară interesați de asigurările de locuințe și de bunuri, rezultă dintr-un sondaj de opinie realizat de UNSAR și IRES.

Totuși, interesul este reflectat într-o mai mică măsură prin evoluția numărului polițelor de asigurare a locuințelor (obligatorii și facultative).

Astfel, în primul semestru al anului în curs numărul polițelor de asigurare a crescut cu 4% față de aceeași perioadă din 2020.

În același interval de timp, asigurătorii din România au plătit în baza acestor polițe despăgubiri de aproape 43,8 milioane lei, în creștere față de primele 6 luni ale anului precedent.

Principalele surse de informare cu privire la asigurările pentru locuințe rămân televiziunea 58%, internetul 38%, companiile de asigurări 21%, prietenii 18%, familia 11%, radio 10% și presa scrisă 8%.

Doar 1 din 5 locuințe este protejată printr-o asigurare obligatorie PAD

În acest context, 83% dintre români spun că ar fi de acord cu o eventuală introducere a deductibilității acestei asigurări din impozitele și taxele locale.

Majoritatea respondenților consideră că ar putea fi condiționate de existența poliței PAD reducerea la plata impozitelor (64%), contractele de utilități (63%) sau încheierea tranzacțiilor imobiliare (52%).

Polița de asigurare obligatorie (PAD) asigură trei riscuri catastrofale, cutremur, inundații și alunecări de teren până la limita de 20.000 euro în funcție de tipul construcției.

- Publicitate -

Al doilea magazin TEDi din Pitești s-a deschis în centrul comercial Supernova

Noul magazin TEDi Supernova Pitești se întinde pe o suprafață de 755 mp și comercializează articole de uz casnic,...

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...