Asigurări. Cea mai mare despăgubire plătită anul trecut a fost de 400.000 euro

Cea mai mare despăgubire acordată anul trecut de asigurători în baza unei polițe de asigurare facultativă pentru locuințe a fost de circa 400.000 euro (1.9 milioane lei).

Este o valoare cu 145% mai mare față de cea mai mare despăgubire achitată în 2019 și a fost achitată în vederea acoperirii daunelor cauzate de un incendiu.

De altfel, incendiul este cauza generatoare a celor mai mari 5 daune achitate în 2020 în baza polițelor destinate locuințelor.

Anul trecut, valoarea acestui top 5 a fost de aproximativ 4.6 milioane lei, în creștere cu 66% față de valoarea înregistrată în 2019.

O asigurare facultativă acoperă riscuri precum ar fi incendiul, explozia, furtuna, vijelia, furtul sau vandalismul, la sume asigurate care corespund valorii reale a locuinței.

Mai mult, polițelor facultative li se pot atașa și clauze speciale, precum asigurarea instalațiilor interioare ale clădirii, asigurarea aparatelor electrice / electronice, etc.

Spre exemplu, avariile accidentale ale instalațiilor interioare au generat 23% din numărul dosarelor de daune achitate în ultimii 2 ani de către asigurătorii din UNSAR.

- publicitate -