Asigurări. Cea mai mare despăgubire plătită anul trecut a fost de 400.000 euro

Cea mai mare despăgubire acordată anul trecut de asigurători în baza unei polițe de asigurare facultativă pentru locuințe a fost de circa 400.000 euro (1.9 milioane lei).

Este o valoare cu 145% mai mare față de cea mai mare despăgubire achitată în 2019 și a fost achitată în vederea acoperirii daunelor cauzate de un incendiu.

De altfel, incendiul este cauza generatoare a celor mai mari 5 daune achitate în 2020 în baza polițelor destinate locuințelor.

Anul trecut, valoarea acestui top 5 a fost de aproximativ 4.6 milioane lei, în creștere cu 66% față de valoarea înregistrată în 2019.

O asigurare facultativă acoperă riscuri precum ar fi incendiul, explozia, furtuna, vijelia, furtul sau vandalismul, la sume asigurate care corespund valorii reale a locuinței.

Mai mult, polițelor facultative li se pot atașa și clauze speciale, precum asigurarea instalațiilor interioare ale clădirii, asigurarea aparatelor electrice / electronice, etc.

Spre exemplu, avariile accidentale ale instalațiilor interioare au generat 23% din numărul dosarelor de daune achitate în ultimii 2 ani de către asigurătorii din UNSAR.

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...