Creștere de 100% a transferurilor de bani din Danemarca către România

Transferurile de bani pe coridorul Danemarca – România înregistrează o creștere de 100% la începutul acestei luni în comparație cu luna anterioară, potrivit TransferGo.

Astfel, Danemarca devine una dintre țările tot mai des căutate de către românii care aleg să plece în străinătate, potrivit datelor relevate de transferurile de bani efectuate de aceștia.

De altfel, conturarea acestei tendințe este observată și prin sporirea din ultima perioadă a numărului de rute aeriene dinspre România către această destinație.

La începutul acestei luni, TransferGo a înregistrat și o creștere a numărului său de clienți, atât fideli, cât și care transferă bani ocazional.

De altfel, septembrie se numără printre cele mai active luni ale anului, alături de luna octombrie, în ceea ce privește transferurile de bani.

Mai mult, această perioadă de activitate crescută se remarcă și în sens invers, dinspre România spre o serie de state europene cu centre universitare consacrate.

Astfel, a fost înregistrată o creștere de aproximativ 95% a transferurilor în perioada august – septembrie, în comparație cu lunile de vară.

Creșterea este pusă pe seama sprijinului pe care părinții români îl trimit către copiii plecați la studii în străinătate, pentru pregătirile necesare începerii noului an universitar.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în 2020 au plecat din țară 193.000 de români, dintre care mai mult de jumătate cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani.

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...