Copiii din Generația Alpha au cel mai pronunţat spirit antreprenorial de până acum

Doar 6% dintre copiii cu vârsta între 8 și 14 ani își doresc să lucreze pentru un angajator

Peste trei sferturi (88%) dintre copiii cu vârsta între 8 și 14 ani intervievaţi pentru un studiu Visa vor să devină propriul șef sau să dezvolte o mică afacere proprie în paralel cu ocupația principală.

Interesant, peste trei sferturi dintre copiii care au participat la studiu (78%) au câștigat bani pe cont propriu în ultimul an, iar cei mai mulți dintre aceștia (46%) au obținut veniturile ca urmare a unor activități prin care și-au ajutat părinții sau alți membri ai familiei.

Dintre copiii români care au câștigat bani prin forțe proprii în ultimele 12 luni, aproape două treimi (61%) au folosit tehnologia pentru acest lucru. Rețelele sociale (50%) sunt cea mai comună tehnologie utilizată pentru a face bani.

Mai mult, după rețelele sociale, Generația Alpha a făcut bani din platformele de streaming online (24%), design software (14%), programare și inteligența artificială (11% fiecare).

Aproape trei din patru copiii învață despre cum pot câștiga bani din familie (73%), apoi de la creatorii de conținut (37%), de la profesori (25%) și prieteni (23%).

CITEȘTE ȘI: 5 din 10 români își doresc să fie antreprenori sau freelanceri

Când vine vorba de sursele de inspirație ale copiilor, imaginația se situează pe primul loc (50%), depășind rețelele sociale și creatorii de conținut (45%), jocurile online (43%) sau discuțiile cu prietenii (42%).

De altfel, România este țara cu cel mai mare procent de copii care își găsesc inspirația citind (35%) și cel mai mic procent de respondenți care se inspiră de pe platforme sociale și conturile creatorilor de conținut.

Studiu Visa realizat de Opinium Research pe un eșantion de 500 de copii din România cu vârste între 8 și 14 ani. Cercetarea a fost realizată în perioada 15 – 22 august 2023, iar datele au fost colectate pe baza unui chestionar online.

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...