Cât câștigă angajații din agricultură, construcții, industria alimentară și IT

Agricultura, construcțiile, industria alimentară și IT-ul sunt domeniile care, din această toamnă, vor putea pierde facilitățile fiscale pe care le aveau pentru remunerarea angajaților.

Printre acestea se numără scutirea de la plata impozitului pe venit, reducerea CAS ori exceptarea de la plata contribuțiilor pentru sănătate. Dar cât câștigă angajații din aceste domenii?

Cel mai mult câștigă angajații din IT, care înregistrează o medie salarială netă, la nivel național, de 6.300 de lei pe lună, potrivit datelor introduse în platforma Salario.

Un software developer câștigă în medie 7.500 lei, un programator full stack – 7.100 lei, iar un programator Java 6.000 lei. Cel mai bine plătiți sunt arhitecții IT, care au o medie salarială de 15.000 lei pe lună.

Salariile din construcții au o valoare medie netă de 5.000 lei pe lună, în timp ce un muncitor în construcții încasează, în medie, 4.500 lei pe lună, un electrician 4.000 de lei, iar un instalator 4.000 de lei.

Media netă salarială din agricultură este de 4.200 de lei. Un inginer agronom câștigă, în medie, 4.300 lei pe lună, un specialist în achiziții 5.000 lei, un inginer zootehnist 4.000 de lei, iar un inginer silvicultor 6.000 de lei.

Deși cel mai mare angajator din cei patru menționați, industria alimentară este și sectorul cu cele mai mici salarii. Media la nivel de piață este de numai 3.500 de lei.

De la începutul anului și până acum, aceste sectoare au scos în piață peste 80.000 de joburi noi, adică aproximativ 35% din numărul total de joburi disponibile pe eJobs.ro.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Salariul net în luna iulie a ajuns la 3.372 lei, în creștere cu 74 lei

- Publicitate -

Ultimele

HalfPrice ajunge la trei magazine în România, după deschiderea unității din București

Retailerul polonez HalfPrice a ajuns din această lună la trei unități pe plan local după ce a deschis cel...