ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Ce urmează?

Consiliul ASF a decis retragerea autorizației de funcționare a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance și a constatat insolvența acesteia.

Totodată, din aprilie 2021, ASF a sesizat Ministerul Public, dar și alte autorități ale statului cu privire la faptele constatate la City Insurance.

În perioada 2014-2021, ASF a impus City Insurance şi conducerii acesteia mai multe amenzi, în cuantum total de 18.736.666 lei.

Mai mult, a emis o decizie de majorare de capital de solvabilitate aplicată societăţii de 16.500.000 euro.

Asiguratorul este cel mai mare jucător din piața asigurărilor auto RCA cu aproape 3 milioane de clienți. Pe de altă parte, este și compania împotriva căreia clienții au făcut cele mai multe plângeri la ASF, peste 2050 în ultimele trei luni.

Ce se întâmplă cu asigurații City Insurance

Conform BAAR „toți asigurații cu polițe încheiate la City Insurance vor beneficia, atunci când este cazul, de despăgubiri prin intermediul Fondului de Garantare a Asiguraților”.

Mai mult, în transparență pe site-ul Ministerului de Finanțe Publice, este publicat Proiectul de Ordonanță de Urgență care permite Fondului de Garantare să facă plăți imediat după retragerea de către ASF a autorizației de funcționare a City Insurance.

Astfel, va fi majorat plafonul de despăgubire de la 450.000 lei la 500.000 lei pentru fiecare contract de asigurare.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...