Aproape 500.000 de polițe RCA emise de City Insurance încetează pe 11 mai

Polițele RCA emise de societatea City Insurance încetează de drept pe 11 mai 2022, chiar dacă perioada de valabilitate a acestora depășește data menționată.

Tribunalul București a admis cererea de deschidere a procedurii de faliment formulată de A.S.F. pe numele societății SAR City Insurance S.A. pe data de 9 februarie 2022.

Prin urmare „în termen de 90 de zile de la data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, polițele de asigurare încheiate de societatea de asigurare/reasigurare încetează de drept”.

Conform  Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA), la data de 11 mai 2022, vor mai fi în vigoare 498.255 de polițe de asigurare RCA emise de City Insurance.

Clienții ale căror contracte de asigurare sunt denunțate automat la această dată, pot solicita returnarea părții din prima de asigurare proporțională cu perioada de valabilitate rămasă în vigoare.

Spre exemplu, dacă polița a fost încheiată pe o perioadă de un an și expiră pe 11 septembrie 2022, clientul are dreptul de a solicita returnarea unei treimi din valoarea primei plătite.

Având în vedere acestea, posesorii de polițe de asigurare RCA emise de City Insurance trebuie să încheie o nouă asigurare, la un alt asigurător, până la 11 mai.

În caz contrar, sunt pasibili de sancțiuni în concordanță cu legile în vigoare, amenda pentru absența unei asigurări RCA fiind cuprinsă între 1.000 și 2.000 lei.

În baza Codului Rutier, Poliția poate decide, ca măsuri suplimentare, reținerea certificatului de înmatriculare al mașini sau reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

CITEȘTE ȘI: Care este cota din piața RCA a firmei City Insurance

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...