Sparking Capital, autorizat ca administrator de fonduri de investiții alternative

Este primul fond de investiții alternative cu capital de risc, care investește în companii de tehnologie, înregistrat de A.S.F în România

Sparking Capital obține din partea Autorității de Supraveghere Financiară acordul de autorizare în calitate de fond de investiții alternativ, în vederea consolidării cadrului de funcționare pe piața locală de capital.

Au fost aprobate atât solicitarea de înregistrare Sparking Capital în calitate de administrator de fonduri de investiții alternative A.F.I.A, cât și autorizarea în calitate de fond de investiții alternative F.I.A.

Astfel, Sparking Capital este primul fond de investiții alternative cu capital de risc, care investește în companii de tehnologie, înregistrat de A.S.F în România, în baza legislației nou aprobate.

De la înființare până în prezent, compania a investit în start-up-uri locale de tehnologie aproximativ 3 milioane de euro, la care se adaugă 6 milioane de euro investite de co-investitori.

Din portofoliul fondului fac parte în prezent 12 start-up-uri locale, care provin din domenii precum travel-tech, consumer-tech, marketing-tech, fin-tech, prop-tech, automatizari inteligente, fitness-tech, tehnologie IA de recunoaștere a vorbirii, economie circulară ș.a.m.d.

Printre acestea se regăsesc Questo, Evertoys, ProductLead, Symphopay, Bright Spaces, EcoTree, Instant Spaces, Bankata, Vatis Tech, Sypher, KFactory și Hyperhuman.

CITEȘTE ȘI: Neogen Capital investește 150.000 euro în dezvoltarea Tulipr.ro

- publicitate -