6 din 10 români ar vrea să achiziționeze dispozitive Smart Home

67% dintre românii care declară că intenționează să achiziționeze dispozitive de tipul Smart Home ar alege să le integreze în bucătărie (54%), dormitor (25%) și living (18%), arată un studiu Reveal Marketing Research.

Cei mai mulți dintre respondenți își doresc în special electrocasnice smart – cuptor, mașină de spălat, etc. (53%).

Urmează electronicele smart – prize smart, întrerupătoare smart, tv smart, etc. (50%) și sisteme smart – sisteme de supraveghere, automatizări smart, etc. (43%).

Doar 38% dintre respondenți declară că ar investi în automatizarea unei uși, astfel încât aceasta să poată fi controlată cu ajutorul unei aplicații. 

Cei care declară că iși doresc să integreze dispozitive smart in propria locuință cred că folosirea unor astfel de dispozitive contribuie la un trai mai confortabil (56%).

De asemenea, un trai smart mai înseamnă optimizarea spațiului de acasă și eliminarea surplusului (47%) precum și planificarea consumului și reducerea risipei alimentare (46%). 

Circa 42% dintre locuințele din România au deja integrate dispozitive inteligente.

Sufrageria este primul loc în care românii declară că au integrat deja dispozitive smart (52%). Topul este completat de bucătărie (25%) și dormitor (28%). 

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...