Majoritatea românilor știu sau și-ar dori să știe salariile colegilor de muncă

Cei mai interesați angajați cu privire la salariile colegilor sunt tinerii cu vârste între 18-24 ani

Jumătate dintre angajații români cunosc salariile colegilor de muncă, iar 38% dintre cei ce nu le cunosc ar vrea să dețină informații în acest sens, arată datele unui sondaj Reveal Marketing Research.

Se poate observa o descreștere graduală a interesului de a afla salariile celorlalți colegi o dată cu înaintarea în vârstă, cei mai interesați fiind tinerii cu vârste între 18-24 ani (58%) și 25-35 ani (45%).

Alte diferențe semnificative apar dacă ne raportăm la mediul de rezidență sau la gen. Cei din mediul urban (40% vs. 30% rural) și femeile (43% vs. 33% bărbați) manifestă o dorință mai mare de transparență a salariilor.

5 din 10 angajați români au auzit de măsurile privind transparența și egalitatea salarială adoptate de Parlamentul European

Pornind de la scopurile de combatere a discriminării salariale la locul de muncă și eliminare a disparității salariale de gen, Parlamentul European a adoptat un set de măsuri privind transparența și egalitatea salarială.

În acest context, jumătate dintre angajații români (47%) declară că au auzit de aceste măsuri. Mai informați sunt bărbații (52% vs. 42% femei) și cei din mediul urban (50% vs. 36% rural).

Mai mult decât atât, 46% dintre angajați declară că au observat disparități salariale de gen pentru poziții similare la actualul loc de muncă, într-o măsură semnificativ mai mare angajații din mediul urban.

Pe de altă parte, 43% menționează că nu au observat astfel de diferențe salariale, în special cei peste 55 ani (61%), iar o proporție de 11% admit că nu cunosc informații în acest sens.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Salarii speciale pentru moldovenii care vor să lucreze la Lidl

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...