Românii preferă vacanțele în țară, în detrimentul celor din străinătate

În ceea ce privește cazarea, hotelul este în topul preferințelor, urmat de casă și apartament

Peste un sfert dintre români (34%) optează pentru vacanțe la mare, iar 31% pentru sejururi la munte în țară, cu mult peste opțiunea de a petrece vacanțele în străinătate (29%), arată un studiu realizat de Reveal Marketing Research.

Mai puțin atractive sunt zonele balneare, alese de 4% dintre respondenți și Delta Dunării, cu doar 2%. Creșterea turismului intern a fost prognozată și se datorează și perioadei în care românii nu au putut călători în afara granițelor în timpul pandemiei.

Vacanțele la mare sunt preferate în mai mare măsură de tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 ani (42%), iar vacanțele la munte se află în topul preferințelor persoanelor mature de peste 45 ani (41%).

În cazul vacanțelor în străinătate, respondenții preferă mai degrabă destinații europene, în special Grecia, Spania și Italia, peste 3 sferturi dintre aceștia menționând stațiuni maritime.

Unde se cazează românii când merg în vacanță

În ceea ce privește cazarea, hotelul este în topul preferințelor (51%), urmat de casă (29%) și apartament (20%). În cazul stațiunilor montane, respondenții ar prefera să se cazeze la casă (49%) sau la hotel (39%) și cei mai puțini la apartament (12%).

Cazarea la hotel este preferată cu precădere pentru concediile în zonele de la malul mării (51%) sau în orașele mari (48%). Adulții de peste 35 de ani încep să manifeste un interes crescut pentru turismul în zone balneare, optând în proporție de 57% pentru cazarea hotelieră.

Cazarea în apartamente reprezintă o opțiune din ce în ce mai populară în rândul românilor, în special pentru concediile în orașele mari (34%), în orașele istorice (23%) sau pentru cele la malul mării (20%).

Generația tânără (18-24 ani) este mai înclinată să aleagă experința de cazare la apartament, pentru fiecare dintre cele trei destinații menționate anterior înregistrându-se diferențe de peste 10 puncte procentuale.

Este important de evidențiat faptul că tinerii de până în 34 ani ar prefera într-o măsură semnificativ mai mare cazarea într-un apartament pe parcursul unei vacanțe la mare (29%) sau la munte (18%).

CITEȘTE ȘI: Pandemia a dus numărul de turiști din București la nivelul anului 2000

- Publicitate -

Cum percep românii nivelul de curățenie din orașele în care trăiesc? Surpriză în top!

Râmnicu Vâlcea, Brașov și Miercurea Ciuc sunt orașele din România percepute de locuitori ca având cel mai ridicat nivel...

International Workplace Group inaugurează un centru Regus la Timișoara

International Workplace Group (IWG), companie globală ce oferă soluții de lucru hibrid, cu branduri pre-cum Spaces și Regus, extinde...