3.5 miliarde euro, investiții active în marile proiecte imobiliare din București

București atrage investiții de peste 3.5 miliarde euro în proiecte de anvergură, cu livrare între 2020 – 2023, conform unei analize Bucharest Real Estate Club.

50% din totalul investițiilor îl reprezintă marile proiecte de regenerare urbană, noile huburi de birouri și transformarea zonei ultra-centrale a orașului.

Conform analizei, dezvoltatori locali precum și fonduri de investiții internaționale derulează investiții de 1,6 miliarde euro în proiecte moderne, ce schimbă complet înfățișarea Bucureștiului.

Astfel de dezvoltări sunt One Floreasca City, One Cotroceni Park, Timpuri Noi Square – Vastint, Fosta Fabrică – Hanner sau complexul Estoria.

Mai mult, capitala devine un hub de tehnologie și inovație, așa cum indică și clasamentul realizat de Financial Times ce plasează București pe locul 7 în Top 25 „Tech Cities of the Future 2020/2021”.

Totodată, în contextul pandemiei Covid-19 și al accelerării proceselor de digitalizare, este de așteptat că principalele firme de software și soluții digitale vor continua să își accelereze dezvoltarea. 

- Publicitate -

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...

Tranzacții imobiliare de peste 400 milioane euro în prima jumătate a anului

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare de 419 milioane de euro în România, de peste două...