Unde și ce vor să studieze tinerii români care merg în Europa

Conform FINS, 60% dintre tinerii care au aplicat pentru finanțarea studiilor universitare își doresc să urmeze o facultate în Olanda. În topul preferințelor urmează Marea Britanie, Germania, Belgia și Danemarca.

În ceea ce privește studiile de masterat, 20% dintre tinerii care aplică pentru finanțare din partea FINS aleg un master în Marea Britanie. Urmează Olanda, Irlanda, Belgia și Italia.

Alte 20% dintre aplicațiile de finanțare sunt pentru studii în Germania, Belgia, Italia, Danemarca, Franța, Spania, Irlanda, Elveția, Suedia și Portugalia.

Cei mai mulți tineri caută programe de licență sau master în domeniul ingineriei, fie că este vorba de inginerie aeronautică, mecanică sau biomedicală, dar și în business, alegând programe de management, economie sau marketing.

Topul preferințelor este completat de domeniul IT, domeniul artistic, mulți tineri alegând programe de arte aplicate (modă, animație sau film) sau de arhitectură și design interior.

Majoritatea tinerilor care au aplicat pentru un credit de studii sunt români și greci, cărora li se alătură și tineri din Estonia, Lituania, Franța, Polonia, Italia, Ungaria și Letonia.

CITEȘTE ȘI: Una din 20 de comenzi online de mâncare se livrează studenților

- publicitate -