1 din 4 studenți lucrează ca să se poată întreține financiar în timpul studiilor

Unul din patru studenți români vor lucra, în timp ce aproape jumătate dintre studenți vor fi sprijiniți financiar de către familie pe perioada studiilor, arată un studiu CEC Bank.

Restul, un procent de circa 30% din studenți, vor fi sprijiniți financiar de părinți, dar vor acoperi din cheltuieli și din bursă.

Aproape jumătate dintre cei care parcurg studiile universitare vor locui la cămin pe timpul studiilor în timp ce aproximativ 29% vor sta cu chirie iar puțin peste 24% vor locui acasă.

4 din 5 studenți au ales să învețe la o facultate de stat în România (aproximativ 79%) în timp ce 14% au ales să urmeze o facultate particulară din țară. Aproape 8% o să urmeze facultatea în străinătate.

Dintre domeniile unde au ales să studieze, cei mai mulți dintre studenți au ales să studieze la Politehnică și în domeniul economic (aproximativ 22% la fiecare dintre cele două domenii), opțiunile fiind urmate de medicină (circa 17%), drept (aproximativ 10%) și facultăți de limbi străine.

CITEȘTE ȘI: Ce reduceri au studenții din Europa la călătoriile pe calea ferată

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...