Impact donează un teren pentru construcția unei școli și a unei grădinițe publice

Impact Developer & Contractor a înaintat Primăriei Municipiului București oferta de donație a 9.620 de mp pentru construcția unei școli și a unei grădinițe publice.

Este vorba despre un teren aflat în nordul Bucureștiului situat în Aleea Teișani Sector 1, limitrof cartierului Greenfield. Respectivul teren este înscris în Cartea Funciară nr. 277156 a municipiului București, sector 1. Conform planului urbanistic zonal PUZ-Aleea Teișani-Drumul Pădurea Neagră nr. 56-64, suprafața de teren ce face obiectul donației are funcțiunea UTR Învățământ.

În prezent, în acea zonă a Sectorului 1 locuiesc aproximativ 1.500 de copii de vârstă școlară și preșcolară, cea mai apropiată unitate de învățământ aflându-se la peste 4 km distanță.

În acest an, compania a alocat peste 1 milion de euro (fără TVA) pentru extinderea utilităților publice ce vor deservi atât școala și grădinița, cât și alte zone aflate în vecinătatea cartierului Greenfield.

Impact Developer & Contractor are în plan construirea de căi suplimentare de acces în proximitate. Astăzi, acestea sunt în faza finală de avizare a documentațiilor PUZ, iar odată finalizate, ele vor fi trecute cu titlu gratuit în domeniul public.

Conform planului de urbanism aprobat, în apropierea școlii și a grădiniței vor fi construite, de asemenea pe 2 terenuri puse la dispoziție cu titlu gratuit municipalității, un terminal STB, diverse alte funcțiuni publice și o subunitate ISU care să deservească întreaga zonă de Nord a Capitalei. Pentru execuția acestor funcțiuni și elemente de infrastructură, Impact Developer & Contractor a alocat un buget de peste 3 milioane de euro (fără TVA).

Împreună cu proiectul pentru construcția școlii și grădiniței, valoarea donației se ridică la aproximativ 1,75 milioane de euro, conform raportului de evaluare.

Cum vor arăta grădinița și școala

Școala și grădinița vor avea acces direct la un drum public și vor constitui spatii educaționale moderne, unde vor putea învăța aproximativ 1.000 de copii din zona de Nord a Bucureștiului, astfel:

  • grădinița va putea primi 150 de copii în 15 săli de clasă, o sală multifuncțională, un cabinet medical + izolator, un oficiu alimentar, spații administrative, spații tehnice și o curte de joacă acoperită;
  • în școală vor putea învăța două serii de câte 390 de copii în 13 săli de clasă, 5 laboratoare (chimie, biologie, fizică, informatică, limbi străine), două ateliere (muzică și arte), 1 sală after-school, 1 bibliotecă, o sală de sport + vestiare, un foaier multifuncțional, un cabinet logopedic, un cabinet de consiliere pedagogică, un cabinet medical + izolator, un spațiu bufet + oficiu alimentar, un magazin școlar, o curte interioară acoperită, un teren de sport în aer liber, o curte de recreație parțial acoperită, un atelier de mentenanță, platforme pentru parcarea bicicletelor, diverse spații tehnice și administrative.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...